21 Φεβ 2018

Τι κρύβεται πίσω από τον καυγά Ντράγκι – Τσακαλώτου

O Τσακαλώτος τσακώθηκε με τον Ντράγκι και ο δεύτερος αποχώρησε από την αίθουσα. Να φανταστούμε ότι τρόμαξε με
την υπουργάρα μας που είναι και ο αρχηγός της… αντιπολίτευσης στο ΣΥΡΙΖΑ; Μπα, μάλλον ο Ευκλείδης μοιάζει μ’ εκείνα τα άκακα σκυλάκια που γαβγίζουν όποιον δουν αλλά δεν μπορούν να δαγκώσουν ούτε το κοκαλάκι που τους πετάνε.
Όμως, η σύγκρουση του υπουργού Οικονομικών με τον επικεφαλής της ΕΚΤ σ’ αυτή την κρίσιμη φάση για την Ελλάδα έχει πολλαπλές ερμηνείες και στέλνει πολλά μηνύματα. Και καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την «καθαρή» έξοδο που ονειρεύεται η κυβέρνηση καθώς για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει και τα επιτόκια να πέσουν χαμηλά και η ΕΚΤ να δώσει τα δικά της… διαπιστευτήρια με την ένταξη της Ελλάδας waver.
Με τον Ντράγκι εχθρό αμφιβάλουμε αν μπορούν να γίνουν όλα αυτά και θα δώσουν ακόμη μια ώθηση για πρόωρες εκλογές, μετά τον ερχόμενο Αύγουστο.
Η σύγκρουση του σούπερ Μάριο με τον Τσακαλώτο δεν έγινε για τους πλειστηριασμούς ή για τα επιτόκια των ομολόγων, όπως ακούστηκε και γράφτηκε.
Η πραγματική αιτία είναι ο σφοδρός και βρόμικος πόλεμος που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση, ή μέρος αυτής, στον Γιάννη Στουρνάρα. Πότε με τη στοχοποίηση της οικογένειάς του και την έφοδο αστυνομικών στο γραφείο της γυναίκας του ενώ απ’ έξω βρισκόταν ο ενημερωμένος ρεπόρτερ Κώστας Βαξεβάνης. Πότε με το πόθεν έσχες, πάλι από τον ενημερωμένο ρεπόρτερ, πότε με τηNovartis. Και πάντα οι επιθέσεις γίνονται κάθε φορά που ο κεντρικός τραπεζίτης, με παρεμβάσεις του ή με εκθέσεις της ΤτΕ, μιλά για την οικονομία, για το γεγονός ότι δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος ή χτυπά καμπανάκια για τα κόκκινα δάνεια και τις τράπεζες.
Ο Μάριο Ντράγκι είναι απολύτως θεσμικός παίκτης και πιστεύει όσο τίποτε στην ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών. Γνωρίζοντας ότι από το 2015 υπήρχε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, και βλέποντας τη λάσπη που εκτοξεύουν μέλη της κυβέρνησης και τα γνωστά παράκεντρα του Μαξίμου στον διοικητή, είναι εμφανώς ενοχλημένος. Εξ’ ου και η έκρηξη χθες και η διαφωνία με τον Τσακαλώτο ο οποίος είναι αλήθεια ότι δεν συμμετέχει στην προσπάθεια συκοφάντησης του κεντρικού τραπεζίτη. Αντιθέτως, είναι ο μοναδικός υπουργός με τον οποίον ο Στουρνάρας συνομιλεί καθώς ο Τσίπρας και το σύστημα του Μαξίμου έχουν αποκλείσει την ΤτΕ σε μια χρονική στιγμή που η οικονομία θέλει να βγει στις αγορές.
Ο Ντράγκι επίσης, αποτελεί τον… Στουρνάρα του εξωτερικού για την κυβέρνηση, δηλαδή τον εχθρό τραπεζίτη, παρά το γεγονός ότι η ΕΚΤ μας έσωσε ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια των παλινωδιών της άθλιας αριστερής κυβέρνησης.
Όσο η ΕΚΤ και κατ’ επέκταση η ΤτΕ έχουν στα χέρια τους υποθέσεις όπως τα stress tests, η τύχη των τραπεζών, τα κόκκινα δάνεια, η έξοδος στις αγορές κ.λπ. τόσο θα είναι απέναντι για τον Τσίπρα και την παρέα του. Διεξάγεται ένας αδυσώπητος πόλεμος που το μόνο που φέρνει είναι ζημιά στη χώρα, κάτι που αποδείχθηκε χθες με το «όχι» στην εκταμίευση της δόσης.
Αν ήταν δυνατόν θα έριχναν λάσπη και στον Ντράγκι, η κυβέρνηση αν της περνούσε από το χέρι θα μπορούσε να τον βάλει κι αυτόν στο κάδρο της Novartis.
Έτσι όμως η χώρα δεν πάει μπροστά. Η στοχοποίηση και σπίλωση ανθρώπων που θεωρούνται εχθροί της κυβέρνησης θα φέρει τέτοια ζημιά στην Ελλάδα που δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί.
Όμως, νοιάστηκε ποτέ η Πρώτη Φορά Αριστερά γι’ αυτό;





antinews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη