17 Φεβ 2018

Β. ΣΤΗΡΟΚΛΕΑΣ: ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η κοινοτική νομοθεσία για τους Ρομά

Την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τις αρχές, για την απομάκρυνση των Ρομά από την περιοχή του Κορακόνερου, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα τηρηθεί κατά γράμμα η
κοινοτική και εθνική νομοθεσία, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Κινήματος των ΡΟΜΑ, Βασίλης Στηροκλέας.
Κατέστησε σαφές πως χωρίς την συγκατάθεση των Ρομά, κανείς δεν μπορεί να τους απομακρύνει από την περιοχή και τόνισε ότι για να υπάρξει συναίνεση, θα πρέπει και η δημοτική αρχή να δείξει πρόθεση συνεργασίας.
«Εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε για το καλό όλης της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε στο Κορακόνερο εδώ και 40 χρόνια. Οι νόμοι είναι σαφείς. Μόνο με τη δική μας βούληση και τη σύμφωνη γνώμη μας θα προχωρήσει η μετεγκατάσταση. Πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος μας στέλνει στην περιοχή Ασγούρου, σ’ ένα σημείο μέσα στο δάσος, εντελώς αποκομμένο από την πόλη και από οικισμούς. Κανείς δεν μας θέλει δίπλα του. Μόνο προεκλογικά μας προσεγγίζουν και μετά μας ξεχνούν, μας αντιμετωπίζουν ως β και γ κατηγορίας πολίτες. Επαναλαμβάνω ότι εμείς έχουμε κάθε πρόθεση συνεργασίας, εφόσον τηρηθεί η κοινοτική και εθνική νομοθεσία», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος των Ρομά.

https://news.makedonias.gr/2018/02/3352114/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη