5 Φεβ 2018

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκθειάζει το λαϊκό αίσθημα που έβγαλε το συλλαλητήριο

Στο χρέος του να ακούσει το λαϊκό αίσθημα, χωρίς όμως να πυροδοτήσει πάθη και διχασμούς, εστίασε ο πρόεδρος της Νέας
Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ευθύνη γιατί «δεν προσπάθησε ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής ενότητας».
Υπερασπίστηκε το δικαίωμα των πολιτών «να διαδηλώσουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά, όπως το Σύνταγμα ορίζει» και τόνισε πως «η σημερινή έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας δεν είχε κομματικό χρώμα».
Έκρινε πως οι πολίτες εξέφρασαν την αγωνία τους και «την έλλειψη εμπιστοσύνης τους σε μία Κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την Αντιπολίτευση για να συνδιαμορφωθεί μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον Ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα».
Αναφερόμενος στον Αλ. Τσίπρα, είπε πως «περιφρόνησε τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών» και πως «έσπειρε ανέμους και σήμερα θερίζει θύελλες».
»Οι Έλληνες είναι προφανές πια ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν οτιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα μέιζον εθνικό θέμα» υπογράμμισε.
Τέλος, ανέφερε πως έχει χρέος να ακούσει το λαϊκό αίσθημα, χωρίς όμως να πυροδοτήσει πάθη και διχασμούς.
Κυρίως, όμως, «έχω το καθήκον να εξασφαλίσω ότι θα πορευτούμε με ενότητα, αυτοπεποίθηση και ρεαλισμό, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον», υποστήριξε.

Κουμουτσάκος κατά Κοτζιά

Απάντηση στη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, o Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος. Όσον αφορά την κυβερνητική πολιτική, ο βουλευτής της Ν.Δ. μίλησε για «τεράστιο λάθος» καθώς δεν αξιοποιεί «τη δύναμη του λαϊκού αισθήματος».
«Αντί ο κ. Κοτζιάς να ευχαριστήσει με σεμνότητα τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που σήμερα στο Σύνταγμα του έδωσαν δύναμη να διαπραγματευτεί από ισχυρότερη θέση, εκείνος κατέφυγε σε ένα μίζερο μικροκομματισμό, πολύ κατώτερο της ιστορικότητας των στιγμών. Κρίμα» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.
Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως «στα συλλαλητήρια δεν ασκείται, αλλά μπορεί να ενισχύεται η εξωτερική πολιτική της χώρας» γεγονός που αγνόησε η κυβέρνηση. «Αντί να αξιοποιήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη δύναμη του λαϊκού αισθήματος το μείωσε και το λοιδόρησε. Διέπραξε τεράστιο λάθος», υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη