22 Φεβ 2018

Μητσοτάκης: Κινδυνεύει η δημοκρατία σήμερα από το παρακράτος

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη
Βουλή για την υπόθεση Novartis, υποστηρίζοντας ότι σήμερα κινδυνεύει σήμερα η δημοκρατία στη χώρα.
«Κινδυνεύει σήμερα η δημοκρατία, αλλά δεν θα σκύψει το κεφάλι στο παρακράτος, σε μια παρέα που κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην εξουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το κάνετε για να χτίσετε το αφήγημα, με το οποίο θέλετε να πάτε σε εκλογές. Αποτύχατε παντού. Εξαπατήσατε τους πάντες και βουλιάξατε την κοινωνία κάτω από ένα βουνό φόρους. Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεστε για την αλήθεια. Θέλετε μόνο να επιτεθείτε στους πολιτικούς σας αντιπάλους. Αν στοιχειωδώς θέλατε να αποκαλύψετε την αλήθεια, γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από την διερεύνηση της υπόθεσης; Πώς γίνεται νυν υπουργός να υπογράφει ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα, ενώ ισχύει για τους άλλους που ήταν υπουργοί τα προηγούμενα χρόνια; Αδιαφορείτε για το γεγονός ότι το κλίμα ακραίας πόλωσης και διχασμού έχει ήδη αρνητικές επιπτώσεις. Ποιος θα πειστεί ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας ωρίμασε;».
Ο αρχηγός της ΝΔ συμφώνησε ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis, αλλά -όπως είπε- είναι διεθνές. «Σκάνδαλο Νοβάρτις υπάρχει. Δεν το ανακάλυψαν τα λαγωνικά της κυβέρνησης, αλλά οι αμερικάνικες αρχές. Παντού στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται οι μέθοδοι προώθησης του φαρμάκου. Όλα τα σοβαρά κράτη, διαπιστώνοντας τα δικά τους κενά, σπεύδουν να τα θεραπεύσουν αποτελεσματικά. Παντού, εκτός από την Ελλάδα. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδίωξαν να συσκοτίσουν το πραγματικό σκάνδαλο, μετατρέποντάς το σε πολιτική δίωξη με μάρτυρες κουκουλοφόρους».
Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση κατηγορεί δέκα πολιτικούς με αποκλειστικό κριτήριο τρεις ανώνυμες μαρτυρίες. Πρωτοφανές στα νομικά χρονικά. Λέτε στην πρότασή σας ότι ενδεχομένως να τέλεσαν το αδίκημα της απιστίας το οποίο όπως λέτε δεν μπορεί να ερευνηθεί γιατί έχει παραγραφεί. Δεν τολμήσατε να κάνετε πρόταση για διώξεις αλλά στήσατε δέκα κάλπες. Χθές με ανακοίνωση του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου μάθαμε το αδιανόητο. Ότι το καθεστώς μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος χορηγήθηκε από τον αντιεισαγγελέα στις 9 Φεβρουαρίου δηλαδή μετά την διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή. Είμαστε μπροστά σε πρωτοφανή χειρισμό. Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι επιθυμούμε σύσταση προανακριτικής επιτροπής για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μετα τις χθεσινές εξελίξεις με αντιεισαγγελέα που παράνομα έδωσε προστασία η παρουσία των 3 μαρτύρων στην Βουλή είναι επιβεβλημένη. Μην τολμήσετε να κλείσετε την επιτροπή χωρίς  να έρθουν όλα στο φως Δικαιοσύνη με κατασκευασμένους μάρτυρες και κατασκευασμένα κατηγορητήρια δεν υπάρχει. Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Αποδείχθηκε ότι οι μάρτυρες δεν είχαν τεθεί σε καθεστώς προστασίας όταν έδιναν τις καταθέσεις τους. Ο θεσμός προστασίας μαρτύρων αφορά υποθέσεις τρομοκρατίας, ναρκωτικών και υποθέσεις που μπορουν να απειλήσουν την ζωή τους. Οι τρεις μάρτυρες τι φοβούνται; Να βιαιοπραγήσει ο Πικραμμένος ή να τους δείρει ο κ. Στουρνάρας; Αν φοβούνται ας έρθουν να καταθέσουν και με κουκούλα ή αλλοιωμένη φωνή. Να έρθουν όμως. Δεν θα νομιμοποιήσουμε όμως διαδικασία που στοχεύει στην διαπόμπευση γι αυτό στήστε όπως οφείλετε να κάνετε μια κάλπη με ένα ερώτημα: ναι ή όχι στην σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Αυτό ζητάτε με την πρότασή σας και σε αυτό το ερώτημα εμείς απαντάμε «ΝΑΙ».
Και κατέληξε: «Οι κατηγορούμενοι από αυτό το βήμα σήμερα έγιναν κατήγοροι και οι κατήγοροι κατηγορούμενοι. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι η ιστορία όπως εξελίσσεται δεν έχει σχέση με την ποινική δικονομία και μια ανεξάρτητη δικαστική έρευνα. Ο Καραμανλής είπε ότι η Δημοκρατία εκδικείται όσους την αντιμάχονται. Ο εθνάρχης μιλούσε σε ταραγμένες εποχές. Όμως η ιστορία τα έφερε έτσι ώστε η Δημοκρατία να απειλείται από αυτούς που εμφανίζονται ως προστάτες της. Μπροστά στο φάσμα της εκλογικής τους συντριβής μετέρχονται αθέμιτα μέσα για την παράταση της παραμονής τους. Στις Δημοκρατίες οι κυβερνήσεις λειτουργούν στο πλαίσιο Συντάγματος. Δεν ηγεμονεύουν. Η ισχύς τους ελέγχετε και εξισορροπείται  και από άλλες εξουσίες. Δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε την Ελλάδα τριτοκοσμική αποικία. Το κράτος δικαίου πάντα επιβάλλετε στο παρακράτος και η θεσμική εξουσία δεν θα σκύψει το κεφάλι σε μια παρακρατική παρέα που κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία. Είμαστε η ήρεμη πολιτική δύναμη που εγγυάται σταθερότητα».
«Το εσωτερικό της χώρας εμφανίζεται σπαρασσόμενο με δική σας ευθύνη. Όσα συμβαίνουν σήμερα στη Βουλή τα βλέπουν οι γείτονές μας. Τα βλέπουν οι ξένοι επενδυτές, που θέλουν σταθερότητα και πολιτική ομαλότητα. Τα βλέπουν οι πολίτες που αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους και όχι τοξικές συζητήσεις. Όμως, αυτό θέλετε. Να σπιλώσετε τους αντιπάλους σας μέσα από στημένες σκευωρίες που δεν αποδεικνύονται, αλλά στοχεύουν σε σκιές και υποψίες» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει: «Καταλαβαίνουμε γιατί το κάνετε. Θέλετε να μεταθέσετε την συζήτηση από τα προβλήματα στην οικονομία που εσείς δημιουργήσατε και τα εθνικά προβλήματα που εσείς ανοίξατε».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη