20 Φεβ 2018

Τους γυρίζει «μπούμερανγκ»: Ο πόλεμος της Συρίας «μεταφέρεται» εντός Τουρκίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επιχείρηση «κλάδος ελαίας» δείχνει να μετατρέπεται σε αδιέξοδο για την Τουρκία.

 Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Η συμμαχία των Κούρδων και Αράβων μαχητών ανακοίνωσε ότι έπληξε στρατιωτικές θέσεις εντός του
τουρκικού εδάφους, σε αντίποινα για την επιχείρηση της Τουρκίας εναντίον του κουρδικού θύλακα του Αφρίν. Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) αναλαμβάνουν την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στην απέναντι πλευρά των συνόρων, με την Άγκυρα να μην έχει αντιδράσει επισήμως στην εξέλιξη αυτή, ούτε να την επιβεβαιώνει.
«Οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν στοχευμένη επιχείρηση εναντίον ενός κέντρου όπου συγκεντρώνονται οι Τούρκοι στρατιώτες” και οι Σύροι σύμμαχοί τους, στην περιφέρεια Κιρκιχάν της επαρχίας Χατάι, στην νότια Τουρκία», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι SDF. Κάνουν επίσης λόγο για “θύματα”, χωρίς να διευκρινίζουν τον αριθμό.
Φαίνεται πως η επίθεση των Τούρκων στα κουρδικά εδάφη της Συρίας, στην περιοχή του Αφρίν, με έναρξη την 20η Ιανουαρίου, θα γυρίσει μπούμερανγκ στην Τουρκία.
Οι Κούρδοι όχι μόνο δεν υποχώρησαν αλλά ενδυναμώθηκαν!
Άλλωστε οι YPG είναι ένας από τους βασικούς συμμάχους των ΗΠΑ στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.
Τελικά, η απόφαση της Άγκυρας να επιτεθεί στο Αφρίν δίνει την δυνατότητα αντεπίθεσης των Κούρδων, εντός τουρκικών εδαφών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της γείτονας, από την οποία οι Κούρδοι ζητούν πίσω τα εδάφη τους, προκειμένου να προχωρήσουν στον σχηματισμό του «πολυπόθητου» κράτους τους.
Οι Τούρκοι «κατάφεραν» νότια των συνόρων τους να δημιουργήσουν «μέτωπο» εναντίον τους με Κούρδους, Σύρους τους Άσαντ και Αμερικανούς. Όσο για την Ρωσία, τι νομίζετε θα πάει εναντίον του Άσαντ ή των Κούρδων; Θυμηθείτε ΕΔΩ.
Το μόνο που κάνουν οι Τούρκοι είναι να χτυπούν σπίτια αμάχων και να βάζουν στο στόχαστρο γυναικόπαιδα για εκφοβισμό. Μάλιστα, το συριακό πρακτορείο SANA ανέφερε ότι η Τουρκία εκτόξευσε βλήματα που περιείχαν «τοξικές ουσίες» σε ένα χωριό της περιοχής Αφρίν το βράδυ της Παρασκευής (16/2).
Έτσι, όμως μεγαλώνουν την κουρδική οργή-ορμή εναντίον τους.


















el.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη