22 Φεβ 2018

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΙΛΙΟΠΑΙΓΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟΝ κ. ΜΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ κ. ΒΕΛΕΝΗ.


 Με αφορμή την αυριανή κυβερνητική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με τίτλο "Και μετρό και αρχαία" σε σημερινό δελτίο τύπου και σχετικό άρθρο ο πρώην Γ.Γ.Δ.Ε. Στράτος Σιμόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Ώθηση σε πολιτικές και επαγγελματικές διαδρομές στήνεται με «όχημα» τα αρχαία του Μετρό Θεσσαλονίκης και τις ευαισθησίες των πολιτών για την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.
Συγκεκριμένα, τρία σημερινά κυβερνητικά στελέχη, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, καθηγητής του Α.Π.Θ., κ. Γιάννης Μυλόπουλος, η αρχαιολόγος κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και η αρχαιολόγος και Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη ανεβάζουν αύριο στην Αρχαία Αγορά την παρωδία «Και Αρχαία και Μετρό», με κεντρικούς καλεσμένους τους κ.κ. Σπίρτζη και Μπουτάρη και την κ. Κονιόρδου.
Αποκρύπτουν, όμως, ότι κινούνται έχοντας πολιτικά κίνητρα ή προσωπικές φιλοδοξίες και η θέση τους για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων εξαρτάται από το ποιο κόμμα βρίσκεται κάθε φορά στην κυβέρνηση.
Έτσι, ενώ ναρκοθέτησαν ή δεν αποδέχτηκαν την προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο σταθμό "Βενιζέλου", την αποδέχονται σήμερα για το σταθμό "Αγία Σοφία".
Το πρόβλημα, δηλαδή, είναι πολιτικό, εν μέρει ιδεοληπτικό και καθόλου επιστημονικό και γι' αυτό κατηγορούν εμμέσως ή αμέσως όσους εκφράζουν αντίθετη, με τη δική τους, άποψη και, κυρίως, τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι πολιτεύτηκαν με τη λογική του "ή μετρό ή αρχαία".
Τους διαψεύδουν, όμως, οι πόροι τους οποίους εξασφάλισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για τις αρχαιολογικές εργασίες και άγγιξαν τα 125 εκ. ευρώ. Πόσες άλλες αρχαιολογικές ανασκαφές, με τέτοιο προϋπολογισμό, γίνονται σήμερα παγκοσμίως;

 Όσο με αφορά ας ανατρέξουν στις πάμπολλες δημόσιες παρεμβάσεις μου από το Μάρτιο του 2013 και μετά,  με τις οποίες σθεναρά υποστηρίζω την άποψη "και μετρό και αρχαία", αλλά με απόσπαση και επανατοποθέτηση. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητος έχει και όρια."

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του άρθρου : https://goo.gl/r4dy8Q
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη