19 Φεβ 2018

Τέτοια περιπλοκή δεν έχει ξαναγίνει – Ο στρατός της Συρίας εισέρχεται στο Αφρίν

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, SANA, ο ανταποκριτής του από το Χαλέπι επιβεβαίωσε ότι οι
δυνάμεις του στρατού της Συρίας σε λίγες ώρες θα φτάσουν στο Αφρίν για να
υποστηρίξουν τις τοπικές δυνάμεις των Κούρδων που αμύνονται έναντι των δυνάμεων της Τουρκίας που επιτίθενται στο Αφρίν.
Σάββας Καλεντερίδης

Επίσης, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ikhbariya της Συρίας μετέδωσε πριν λίγο ότι οι μονάδες του συριακού στρατού δυνάμεις πρόκειται σύντομα να μπουν στα NA της επαρχίας Αφρίν.
«Οι λαϊκές δυνάμεις θα μπουν στην Αφρίν μέσα σε λίγες ώρες», μετέδωσε το συριακό δίκτυο, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή.
Κούρδος ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι οι Συριακές Κουρδικές Δυνάμεις και η κυβέρνηση της Δαμασκού κατέληξαν σε συμφωνία για να μπει ο συριακός στρατός στην Αφρίν για να βοηθήσει στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων που πραγματοποιούν επιχείρηση στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για μια τέτοια ενέργεια, όπως και οι ΗΠΑ, που παρακολουθούν τις εξελίξεις με ανησυχία.
Επίσης, σημειώνεται ότι την ώρα που οι Κούρδοι συμφώνησαν με τον Άσαντ για το Αφρίν, την ίδια ώρα οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας συγκρούονται με το στρατό της Συρίας ανατολικά της Ντερ εζ Ζορ.
Η πιο περίπλοκη κατάσταση που έχει γίνει ποτέ.
Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της Τουρκίας, αφού αν η Τουρκία συνεχίσει την επίθεση, τότε στην ουσία θα έχουμε πόλεμο Τουρκίας-Συρίας.




infognomonpolitics.blogspot.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη