17 Φεβ 2018

Υπόθεση Novartis: Δικηγόρος «έκπληξη» θα υπερασπιστεί τον Αβραμόπουλο

Συνεργάτης τέως γραμματέα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Μια έκπληξη περίμενε όσους διάβασαν τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis. Στο τέλος της μήνυσης υπάρχει το όνομα του δικηγόρου που ανέλαβε την υπεράσπιση του πρώην υπουργού Υγείας και νυν ευρωπαίου επιτρόπου Μετανάστευσης. Πρόκειται για τον Σωτήρη Περιβολαράκη της δικηγορικής εταιρείας «Σπύρος Ν. Σαγιάς και Συνεργάτες».
Η έκπληξη είναι στο ότι ο κ. Αβραμόπουλος επέλεξε την συγκεκριμένη δικηγορική εταιρεία καθώς για όσους δεν είναι γνώστες του ποιος είναι ο Σπύρος Σαγιάς θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον τέως γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα.
Ηταν πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, αποκλειστικά δική του επιλογή, με πλούσιο νομικό έργο το οποίο χρειάστηκε ο άπειρος τότε κ. Τσίπρας. Στο βιογραφικό του κ. Σαγιά αναφέρεται ότι είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Εμπορικό Δίκαιο (D.E.A), Πανεπιστήμιο Panthéon Assas Paris II, Droit Commercial. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος του Ελληνοβρετανικού, Ελληνογαλλικού και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Δικαίου Τεχνολογίας και Κατασκευών.
Ο κ. Σαγιάς ειδικεύεται σε θέματα εμπορικού και δημοσίου δικαίου, με έμφαση τις υπηρεσίες νομικού συμβούλου στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ιδίως σε ζητήματα δημόσιου οικονομικού δικαίου (δημόσιες συμβάσεις, δημόσια έργα, συμβάσεις παραχώρησης, επενδυτικά σχέδια) Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά.
Έχει επίσης ειδικευτεί σε μεγάλες συμβάσεις και συνεργάστηκε με μεγάλες επιχειρήσεις.
Ο Σπύρος Σαγιάς διορίστηκε λίγα 24ωρα μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στις 25ης Ιανουαρίου του 2015 και αποχώρησε αμέσως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε διαφωνήσει πολύ πριν με τις επιλογές της κυβέρνησης, είχε αντιταχθεί στην απόφαση για το δημοψήφισμα.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο κ. Σαγιάς είχε συνεργαστεί στενά με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο όταν αυτός ήταν στο υπουργείο Τουρισμού και έχει διατηρήσει άριστες σχέσεις τόσο μαζί του όσο και με άλλα γαλάζια στελέχη.
Το γεγονός, όμως, ότι από τέως γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγινε δικηγόρος υπεράσπισης σε μια υπόθεση που «τρέχει» ο ΣΥΡΙΖΑ, ασφαλώς προκαλεί εντύπωση.




in.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη