9 Μαρ 2018

ΥΜΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Η ΣΛΑΒΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "'"ΑΛΦΑ"" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

  Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας,  ηγείται μαχών σε πολλά μέτωπα, είναι ωστόσο αποφασισμένος να κλείσει την υπόθεση αυτή.
 
""«Την ελληνική συμφωνία για το όνομα την έγραψαν 60 εμπειρογνώμονες»


Μάρτιος 8, 2018. 20:03

Σκόπια.

Περίπου εξήντα εμπειρογνώμονες από την ελληνική πλευρά, διαφόρων τομέων, συνέταξαν σχέδιο συμφωνίας για το θέμα της ονομασίας, όπως πληροφορήθηκε η (σλαβική) τηλεόραση Άλφα, από διπλωματικές πηγές στην Αθήνα.

Στη σύνταξη αυτού του σχεδίου συμμετείχαν δικηγόροι από την Ελλάδα καθώς και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του διεθνούς δικαίου από το εξωτερικό- ξένοι και Έλληνες που δεν ζουν στη γειτονική χώρα , γράφει το δημοσίευμα.


Μεταξύ των εξήντα ήταν και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μάλιστα,  οι Έλληνες προχώρησαν  τόσο πολύ,  εμπλέκοντας τους ειδικούς ακόμη και  στις καταλήξεις των διαδικτυακών τόπων, δηλαδή  στις συντομογραφίες «mk» ή «mkd», ενώ άλλοι εμπειρογνώμονες συμμετείχαν στους τομείς της ονοματοθεσίας των προϊόντων.

Πρακτικά, αυτά συμπίπτουν με τις επτά ελληνικές κόκκινες γραμμές, μεταξύ των οποίων και τα ακρωνύμια, τα ονόματα προϊόντων στην εμπορική συναλλαγή. 

Όλα αυτά υποδηλώνουν ότι πρόκειται για έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει η Ελλάδα.

Ποιος, αλήθεια, θα μελετήσει αυτό το σχέδιο συμφωνίας στη χώρα μας; 
Θα είναι μόνο η ηγεσία του κράτους ή από την πλευρά μας πρέπει να έχουμε, τουλάχιστον, τον ίδιο αριθμό και σύνθεση μιας επιτροπής όπως αυτής των 60 Ελλήνων εμπειρογνωμόνων που θα την μελετήσουν και θα την αναλύσουν λεπτομερώς ώστε να απαντήσουν σωστά; 
Μέχρι τη σύνταξη αυτού του κειμένου δεν λάβαμε απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνει η σλαβική Άλφα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο  Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να παραδώσει το έγγραφο αυτό την επόμενη εβδομάδα αρχικά στον  Νίκολα Ντιμίτροφ.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας,  ηγείται μαχών σε πολλά μέτωπα, είναι ωστόσο αποφασισμένος να κλείσει την υπόθεση αυτή.

Το τελευταίο μήνυμα από τον Ζόραν  Ζάεφ είναι ότι περιμένει (να δεί) το σχέδιο συμφωνίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα μας δεν έχει τη δική της πρόταση, εκτός αυτής της ελληνικής.


(Στοιχεία από alfa.mk)


--
               
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη