28 Μαρ 2018

Μεταφορά Ιντσιρλίκ: Πήρε θέση το Πεντάγωνο!

Μεταφορά Ιντσιρλίκ: Πήρε θέση το Πεντάγωνο!
Όλες οι λεπτομέρειες – Τι απαντούν επίσημα οι ΗΠΑ στα σενάρια για την μεταφορά της αμερικανικής βάσης
Τον γύρο του κόσμου έκαναν τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες για την μεταφορά του Ιντσιρλίκ από την Τουρκία σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Είναι γεγονός ότι ιδιαίτερα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, η αμερικανική βάση είχε μπει στο «μάτι» του Ερντογάν, καθώς θεωρήθηκε ότι διευκόλυνε τους πραξικοπηματίες.
Τα σενάρια για την διάλυση της βάσης και τη μεταφορά της σε άλλες χώρες, είναι όλο και πιο συχνά.
Το τελευταίο διάστημα αυτά τα σενάρια αναζωπυρώθηκαν. Ωστόσο αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου διέψευσαν ότι ο αμερικανικός στρατός σκοπεύει να εγκαταλείψει την βάση του Ιντσιρλίκ.
«Τόσο το Ινστιρλίκ όσο και η βάση Al Udeid (σσ στο Κατάρ) είναι κρίσιμες για την προβολή τη αμερικανικής δύναμης στην Μέση Ανατολή και αποτελούν σημαντικές αφετηρίες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και τη Συρία» τονίζουν οι Άμερικάνοιαξιωματούχοι.
Ο ισχυρισμός ότι οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν αυτές τις βάσεις, εμφανίζεται με βάση ανώνυμες πηγές της ισραηλινής ιστοσελίδας DEBKAfile

Σύμφωνα μ ετο δημοσίευμα της ιστοσελίδας, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις η διίκηση Τραμπ βρίσκεται στη διαδικασία μια σημαντικής αλλαγής, κατά την οποία οι δυνάμεις του Ιντσιρλίκ θα μεταφερθούν σε άλλες χώρες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal στις 11 Μαρτίου, οι ΗΠΑ έχουν περιορίσει τις μαχητικές πτήσεις εκτός του Incirlik .
Τα σενάρια μεταφοράς του Ιτσιρλίκ, διαψεύστηκαν μέσω Twitter από την εκπρόσωπο του Πενταγώνου Dana White.
«Υπάρχει μηδενική αξιοπιστία στους ισχυσρισμούς ότι οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν το Incirlik και το Al Udeid στην Τουρκία και στο Κατάρ», έγραψε η White. «Αυτές οι αναφορές δεν βοηθούν και τροφοδοτούν τη δυσπιστία και τη διάσπαση των περιφερειακών εταίρων σε μια εποχή που πρέπει να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων ασφαλείας».

armyvoice.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη