24 Μαρ 2018

Γερά για να φύγει η τυραννία της Αριστεροδεξιάς

Πότε θα γίνουν επιτέλους εκλογές; Είναι ένα ερώτημα που κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες στις καθημερινές τους
πολιτικές αναζητήσεις. Κι ο λόγος είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρ’ ότι είναι μόλις τρία χρόνια στην εξουσία, αυτά τα χρόνια μοιάζουν με αιώνες. Όλο και περισσότεροι αισθάνονται ένα βάρος που δεν μπορούν να αποτινάξουν από πάνω τους και το μόνο που ρωτούν είναι πότε θα γίνουν εκλογές για να δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζονται.
Τα πιο φυσιολογικά σενάρια, αυτά που κατά κύριο λόγο πιστεύουν οι περισσότεροι αναλυτές, δίνουν ως πιθανή περίοδο το ερχόμενο φθινόπωρο. Η κυβέρνηση θα έχει… βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο (το δικό της μην ξεχνάμε, εκείνο που κράτησε 17 ώρες διαπραγμάτευσης) και δεν θα έχει μέτρα να εφαρμόσει.
Ο Αλέξης θα φορέσει γραβάτα, θα έχει «κατατροπώσει» τον Στουρνάρα και τους άλλους που πιστεύουν ότι η καθαρή έξοδος είναι απάτη και βρόμικο ψέμα και θα μπορεί να πάει σε κάλπες ρίχνοντας στον Κυριάκο τον μουτζούρη.
Για σκεφτείτε μια ΝΔ όχι απόλυτα ισχυρή, όχι αυτοδύναμη να έχει μπροστά της να υλοποιήσει τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση του αφορολόγητου, αν όχι μέσα στο 2019 σίγουρα το 2020. Επίσης, μια γεωπολιτική αστάθεια πρωτοφανής, με την Τουρκία ανεξέλεγκτη και τους άλλους γείτονες, Αλβανούς και Σκοπιανούς να έχουν ξεσαλώσει με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης.
Και για σκεφτείτε αν είναι σε θέση οποιαδήποτε κυβέρνηση να πρέπει να αντιμετωπίσει και μια γενικότερη αναταραχή που θα προκαλέσει π.χ. μια συνεχιζόμενη αύξηση των επιτοκίων, το τέλος του φθηνού χρήματος δηλαδή.
Αν εξαιρέσουμε τη βουλιμία του Αλέξη και του Πάνου για την κουτάλα, γεγονός που τους ωθεί να πάνε μέχρι τέλους, δηλαδή εκλογές το 2019, η ιδανική στιγμή για να κάνει ο Τσίπρας την… αρνητική έκπληξη στον Κυριάκο είναι το φθινόπωρο. Να του δώσει την καυτή πατάτα και να περιμένει πότε θα γίνει το λάθος. Οι επόμενες εκλογές είναι με απλή αναλογική και το περίφημο κίνημα της Φώφης φαντάζει ιδανικός συνέταιρος για έναν αναβαπτισμένο Τσίπρα που θα έχει ξεκουραστεί περιμένοντας πότε θα πέσει η Νέα Δημοκρατία.
Συμπέρασμα; H μόνη λύση για να εξοβελίσουμε στο πυρ το εξώτερο τα βρώμικα σχέδια του Τσίπρα και της παρέας του, είναι να συνταχθούν όλες οι προοδευτικές - πατριωτικές δυνάμεις με τον Μητσοτάκη και να του δώσουν την απαραίτητη αυτοδυναμία ώστε να κυβερνά απρόσκοπτα.
Διαφορετικά θα ξεμπλέξουμε δύσκολα με δαύτους.
Παραφράζοντας τον Κυριάκο: Γερά για να φύγει η τυραννία της Αριστεροδεξιάς.




antinews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη