6 Μαρ 2018

Ο Τσίπρας συγκαλεί εκτάκτως το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο

Το άτυπο κυβερνητικό Συμβούλιο συγκαλεί εκτάκτως αύριο ο
Αλέξης Τσίπρας, με φόντο τις ανησυχητικές εξελίξεις με την Τουρκία και την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Η συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 μμ στο Μαξίμου , με αντικείμενο όλες τις "τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις" και όχι αποκλειστικά την Τουρκία.

Στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο θα συμμετάσχουν σύμφωνα με πληροφορίες οι κκ: Δραγασάκης, Παππάς, Φλαμπουράρης, Τσακαλώτος, Τζανακόπουλος και Κοτζιάς.

Νωρίτερα (11 π.μ) ο Πρωθυπουργός, θα συναντηθεί στο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κοτζιάς: Να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο

Οι εξελίξεις πάντως με την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών , με τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον, φαίνεται πως διαψεύδει την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης πως το ζήτημα της σύλληψής τους είναι "τυπικό" πως αναμένονται σύντομα πίσω στην Ελλάδα.

Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις που εξεφώνησε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με τις οποίες ουσιαστικά εξέφρασε την ... ευχή να μη μετατρέψει η Τουρκία ένα ζήτημα καθημερινό σε σοβαρό νομικό και πολιτικό θέμα.

Συγκεκριμένα, ανεβάζοντας τους τόνους, κάλεσε την Τουρκία, "να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα".





Νίκη Ζορμπά
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη