2 Απρ 2018

Οι «αλήθειες» του Λουτσέσκου

Η νίκη του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι είναι σημαντική από όλες τις απόψεις.
Και βαθμολογικά γιατί του επέτρεψε να πάρει και πάλι κεφάλι έναντι του Ολυμπιακού και να έχει προβάδισμα, τουλάχιστον, για τη δεύτερη θέση που δίνει ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κυρίως ψυχολογικά μετά από όλα έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Πόσο δύσκολο ήταν για τους παίκτες του ΠΑΟΚ να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί και πειθαρχημένοι στον αγωνιστικό χώρο, φάνηκε και στο γήπεδο, αλλά και στις δηλώσεις που έκαναν μετά την νίκη τους.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ έδειχνε άνευρος, αποπροσανατολισμένος και με παίκτες που έμοιαζαν να έχουν «αδειάσει» ψυχικά.

Το γκολ του Κάμπος με άψογα εκτελεσμένη κομπίνα σε στημένη φάση ήταν ευεργετικό για το Δικέφαλο, που βρήκε μέσα από αυτό, αυτοπεποίθηση, ενέργεια αρκετή τουλάχιστον να φτάσει στο τέλος στη νίκη.

Μετά το παιχνίδι τα… είπε όλα ο Βιεϊρίνια, ωστόσο όσα δηλώνει ο Λουτσέσκου χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς.

«Εμείς έχουμε 58 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο» είπε ο Ρουμάνος τεχνικός και επανάλαβε τις δηλώσεις του περί…τσίρκου.

Όσα λέει ο Λουτσέσκου και η φρασεολογία που χρησιμοποιεί απέναντι σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ προκαλούν αντιδράσεις στα «αντίπαλα στρατόπεδα».

«Έχει ξεφύγει ο Λουτσέσκου», » τα λέει αυτά για εσωτερική κατανάλωση», » έλα, μωρέ, νέο συμβόλαιο θέλει να εξασφαλίσει» είναι μερικά από όσα προσάπτουν στον προπονητή του ΠΑΟΚ.

Αυτό που λίγοι αντιλαμβάνονται είναι ότι «αυτός» είναι ο Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος ταυτίζεται με την ομάδα του, παθιάζεται με την δουλειά του και δεν έχει κανένα πρόβλημα να φωνάζει δυνατά τη δική του αλήθεια, χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι δημόσιες σχέσεις.

Η άποψη του Λουτσέσκου είναι μία και είναι ποδοσφαιρική. Ο Ολυμπιακός δεν βγήκε στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει την ομάδα του γιατί ήξερε ότι θα χάσει. Ο ΠΑΟΚ κέρδιζε στο 90′ την ΑΕΚ 1-0 και αυτός είναι ο λόγος που οι αντίπαλοι του δεν βγήκαν στο γήπεδο για να παίξουν τις καθυστερήσεις.

Και την άποψη του αυτή θα συνεχίσει να την λέει, χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους και αδιαφορώντας για το κόστος.

Όσοι του αποδίδουν μικροπολιτική και δεύτερες σκέψεις ξεχνούν κάτι σημαντικό. Ότι το ίδιο έκανε και όταν ήταν στην Ξάνθη και την «έλεγε» στον ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να τον κερδίσει. Για αυτό άλλωστε όταν το περασμένο καλοκαίρι ήρθε στην Τούμπα ήταν, τουλάχιστον, αντιπαθής στη μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών του Δικεφάλου.






http://arenafm.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη