16 Απρ 2018

Σολτς: Η Αθήνα να καταθέσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα και μετά θα συζητήσουμε…

«Οποιαδήποτε μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους θα εξεταστούν μετά την επιτυχή
ολοκλήρωση του προγράμματος και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο». Από το πρώτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα το 2010 μέχρι και σήμερα, η επωδός της γερμανικής κυβέρνησης αναφορικά με την πιθανότητα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους παρέμεινε η ίδια.

Και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σόλτς, φροντίζει να υπενθυμίσει στην Αθήνα ότι η αλλαγή της σκυτάλης στην οδό Wilhelmstraße (την έδρα του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών) δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως το Βερολίνο θα δώσει λευκή επιταγή στην κυβερνημένη Τσίπρα – Καμμένου.


Σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας FAZ, ο κ. Σολτς στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση επισημαίνοντας ότι είναι η Αθήνα αυτή που «θα πρέπει να καταθέσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα αναδεικνύει προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και μετά θα συζητήσουμε μαζί τα επόμενα βήματα.»

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήματα. Μέχρι το καλοκαίρι περιμένουμε την τελική αξιολόγηση των Θεσμών σχετικά με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέτρων και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η Αθήνα πρέπει να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που να εγγυάται τις προοπτικές ανάπτυξης. Και μετά θα συζητήσουμε από κοινού τα επόμενα βήματα (για την πιθανή ελάφρυνση του χρέους)», αναφέρει ο κ. Σολτς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη