21 Απρ 2018

ΨΥΧΑΡΑ ο ΗΡΑΚΛΗΣ, επική ανατροπή και πάει τελικό!

Απίστευτη και παλικαρίσια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο
ΗΡΑΚΛΗΣ! Νίκησε 3-2 τον ΠΑΟ, από 0-2 και θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ αύριο, στις 5μ.μ.

Σε ένα ματς-έπος, όπου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 σετ και είχε 9 matchball(!), ο Ηρακλής «επέστρεψε» και με 3-2 σετ θα ανταμώσει για πρώτη φορά σε τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ηρακλής επιστρέφει σε τελικό μετά το 2012 όταν και είχε κατακτήσει την κούπα στο final four της Σύρου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα διεδικήσει το έβδομο τρόπαιο της ιστορίας της απέναντι στον ΠΑΟΚ σε ένα ζευγάρι που θα τεθεί αντιμέτωπο για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Ορφανού ο Απόστολος Αρμενάκης με 39 πόντους. Ακολούθησε ο Εφραμίδης με 25 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 σετ αλλά έχασε συνολικά εννέα σετ μπολ σε τρίτο και τέταρτο σετ αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό μετά το 2010. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ο Ζονάτας με 23 πόντους.

Για τους «πράσινους» ακολουθεί το παιχνίδι με τη Νίκη Αιγινίου όπου θα κρίνει και την παραμονή στην κατηγορία. Αν η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου χάσει με 3-0 ή 3-1 σετ τότε θα υποβιβασθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-1 μετά επίθεση του Μπέλου. Ο Ηρακλής με διπλό μπλοκ στον διαγώνιο του Παναθηναϊκού κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4 και να περάσει μπροστά με 8-6 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με μπλοκ άουτ του Αρμενάκη.

Με χαμένη επίθεση του Ζονάτας ο Ηρακλής προηγήθηκε για πρώτη φορά με τέσσερις πόντους (10-6) για να ισοφαρίσουν οι τυπικά φιλοξενούμενοι σε 10-10 με επίθεση του Βραζιλιάνου ακραίου. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε μάλιστα να προηηθεί με 11-10 μετά από χαμένη επίθεση του Τζιουμάκα. Ο Ηρακλής έκανε και πάλι την ανατροπή και έφτασε στο 16-14 του δεύτερου τεχνικού τάιμ άουτ μετά από χαμένη επίθεση του Ζονάτας.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε νέο σερί και με επίθεση του Μπέλου προηγήθηκε με 20-17 και φάνηκε να έχει το πάνω χέρι για την κατάκτηση του σετ. Οι «πράσινοι» έφτασαν στο σετ μπολ (24-21) μετά από πρώτο χρόνο του Πανταλέοντα. Τελικά από εννέα χαμένα σετ μπολ η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου κατέκτησε το πρώτο σετ με 34-32 και χαμένη επίθεση του Εφραμίδη.

Σε περίπατο του Παναθηναϊκού εξελίχθηκε το δεύτερο σετ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 5-1 και 8-3 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Με χαμένη επίθεση του Μούχλια ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 13-6 και έφτασε στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (16-9) μετά από επίθεση του Ζονάτας.

Στην τελική ευθεία του σετ η διαφορά ανέβηκε ακόμη περισσότερο και το «τριφύλλι» έφτασε στο 19-11 με πλασέ του Σιλμπεράνγκελ. Ο Ηρακλής δεν κατάφερε κάτι περισσότερο και ο Παναθηναϊκός με το χαμένο σερβίς του Αρμενάκη έφτασε στο 25-17 και το 2-0 σετ.

Μεγάλο ντέρμπι είχαμε στο τρίτο σετ. Ο Ηρακλής με μπλοκ του Αρμενάκη προηγήθηκε με 3-0 για να φτάσει στο 8-4 του πρώτου τεχνικού τάιμ άουτ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει στους δύο πόντους (9-7) με μπλοκ του Σιλμπεράνγκελ στον Μούχλια. Ο Ηρακλής με το μπλοκ του να λειτουργεί υποδειγματικά ανέβασε και πάλι τη διαφορά για το 16-13 του δεύτερου τεχνικού τάιμ άοτ μετά από επίθεση του Εφραμίδη.

Ο Παναθηναϊκός με πλασέ του Μπατατζίμ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 19-19 και η στην τελική ευθεία του σετ είχαμε πραγματικό θρίλερ. Ο Ηρακλής προηγήθηκε με 22-20 μετά από επίθεση του Αρμενάκη με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει σε 22-22 μετά από λάθος επίθεση του Τζιουμάκα. Ο Ηρακλής έφτασε στο σετ μπολ (24-23) μετά από επίθεση του Μούχλια αλλά το έχασε όπως και το επόμενα δύο.

Ο Πανταλέων με μπλοκ έδωσε το ματς μπολ για τον Παναθηναϊκό (27-26) αλλά η επίθεση του Αρμενάκη έφερε και πάλι την ισορροπία στο σετ. Με τον Ηρακλή να χάνει δύο σετ και τον Παναθηναϊκό δύο ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι φτάσαμε στο 34-34 μετά από μπλοκ άουτ του Εφραμίδη. Μία χαμένη επίθεση του Πανταλέοντα έδωσε και πάλι σετ μπολ για τον Ηρακλή σε μια φάση που οι «πράσινοι» ζήτησαν βίντεο ρέφερι αλλά δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα αφού δεν υπάρχει για τη συγκεκριμένη παράβαση. Ένα λάθος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού έδωσε τελικά το σετ στον Ηρακλή που μείωσε σε 2-1 και έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Σε ένα ακόμη σετ θρίλερ ο Ηρακλής κατάφερε στο τέλος να αντέξει το σοκ της ανατροπής του 21-16 από τον ΠΑΟ και το κατέκτησε με τον Αρμενάκη μεγάλο πρωταγωνιστή, για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο τάι μπρέικ οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν απ’ την αρχή και το κατέκτησαν τελικά με 15-10 για να πανηγυρίσουν την μεγάλη ανατροπή, που συνιστά έναν… άθλο!

Περισσότερα σε λίγο…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη