20 Απρ 2018

Απόλυτη δικαίωση Ηράκλειτου και Σοφοκλή;

Απορεί και εξίσταται κάθε πολιτισμένος, λογικός και με δημοκρατικές πεποιθήσεις
άνθρωπος με τα όσα τραγελαφικά, αντιφατικά και παράλογα συμβαίνουν στον πολιτισμένο (πωλητισμένο θα ταίριαζε) κόσμο μας.

Του Παναγιώτη Καραφωτιά


Από το ένα μέρος τα τραγικά γεγονότα όσον αφορά τις υποτίθεται «αντιτρομοκρατικές ενέργειες» (στην ουσία τρομοκρατικές) του νέο-Σουλτάνου σε ξένο έδαφος, της Συρίας, εναντίον των Κούρδων (θυμάτων νέας γενοκτονίας με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας), τις κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου καθώς και της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ, την αμφισβήτηση διεθνών Συνθηκών, τις συνεχείς νέο-ιμπεριαλιστικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας, τη φυλάκιση δυο Ελλήνων στρατιωτικών με κατασκευασμένες κατηγορίες, την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα στην Τουρκία με αυθαίρετες συλλήψεις, φυλακίσεις, προπηλακισμούς κ.λπ. δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, στρατιωτικών κ.ά., που θά πρεπε να είχαν ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει τον ΟΗΕ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ καθώς και τα διεθνή ΜΜΕ με τον εύλογο λόγο ότι τα παραπάνω αγνοούν ή περιφρονούν τις πρόνοιες των παραπάνω Οργανισμών και του Διεθνούς Δικαίου, και από το άλλο μέρος, παρόλα τα προαναφερθέντα, οι στυγνές, κυνικές, εκβιαστικές, συναλλαγές του παραβάτη και θύτη νέο-Σουλτάνου με τις ηγεσίες των Μεγάλων Δυνάμεων για την αγορά οπλικών συστημάτων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ή Ευρώ!

Για ποιο λόγο; Για να συνεχίσει την παράλογη φιλοπόλεμη, γενοκτονική πολιτική του σε βάρος αδύναμων κρατών, που θα αναγκασθούν να υποδουλωθούν οικονομικά και κοινωνικά για να εξοπλισθούν και αυτά προκειμένου να αμυνθούν; Ορισμένα δε ανήκουν στην ίδια συμμαχία, το ΝΑΤΟ! Πέραν, βέβαια του ΟΗΕ (Σημειωτέον, απαραίτητη προϋπόθεση για την εισδοχή κράτους στον ΟΗΕ ήταν να είναι φιλειρηνικό! Ήταν και είναι η Τουρκία;).

Συνεπώς, το εύλογο και αυθόρμητο ερώτημα είναι: Ποιόν ή ποιούς εξυπηρετεί η ανταγωνιστική αυτή εξοπλιστική μανία σε βάρος της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ευημερίας των λαών; Μήπως δικαιώνονται απόλυτα ο Ηράκλειτος με το περίφημο «Πόλεμος πατήρ Πάντων» καθώς και ο Σοφοκλής με το επίσης περίφημο «Ουδέν κακόν νόμισμα έβλαστεν οίον άργυρος… και πόλεις πορθεί και φρένας παραλλάσσει»; («Δεν υπάρχει χειρότερη επινόηση από το χρήμα που και πόλεις κυριεύει και τους ανθρώπους τρελαίνει»). Σίγουρα δε, ισχύει και το άλλο αρχαίο μας ρητό «η ισχύς διαφθείρει και η απόλυτος ισχύς διαφθείρει απόλυτα».

Δηλαδή, οι ηγέτες των Μεγάλων Δυνάμεων, ορρωδώντας προ ουδενός, μη σεβόμενοι τις πρόνοιες του Χάρτη του ΟΗΕ, που έχουν υπογράψει και επικυρώσει, καθώς και του Διεθνούς Δικαίου, υποκύπτοντας στη σύγχρονη υλιστική παραφροσύνη και παρασυρόμενοι από την αλαζονεία της εξουσίας, «εξαγοράζουν» τη «συνείδησή» τους, συμβιβάζονται και αντί να απομονώσουν και τιμωρήσουν το νέο- ιμπεριαλιστή, νέο- Σουλτάνο, όχι μόνον ανέχονται την αλόγιστη και εγκληματική πολιτική του, αλλά ουσιαστικά είναι ηθικοί αυτουργοί μόνον και μόνον για να κερδίσουν κάποια δισεκατομμύρια από την Τουρκία, που, πέραν από τα παραπάνω αναφερθέντα δεινά υποφέρει πολύ σοβαρά και οικονομικά και γι’ αυτό «ζητιανεύει» εκβιαστικά όπου μπορεί;

Θα τρίζουν τα κόκαλα των εκατομμυρίων Αμερικανών, Ρώσων καθώς και των Συμμάχων τους, που θυσιάστηκαν στον Β΄ ΠΠ ενάντια στον απάνθρωπο ολοκληρωτισμό (να μην ξεχνάμε και με ποιό μέρος ήταν σύμμαχος η Τουρκία!) και τη δημιουργία του ΟΗΕ, του σύγχρονου «Ναού» της διεθνούς ειρήνης και ασφαλείας!

Όμως, ο φρικτός, απάνθρωπος τζίρος της εμπορίας ανθρωποκτόνων όπλων συνεχίζεται τρομοκρατικά, και οι αρχιτέκτονές του φροντίζουν στα σκοτεινά παρασκήνια, ηδονιζόμενοι με τη μεγάλη αύξηση των «ματωμένων» κερδών τους, να προκαλούν τεχνητούς «εχθρούς» για να δικαιολογούν τη διαιώνισή του με κάθε μέσο υπονομεύοντας και αποδυναμώνοντας τον ΟΗΕ, που θα μπορούσε να προσφέρει τη λύση. Και το επίσης θλιβερότατο:

Τα ΜΜΕ, διεθνώς, μεταδίδουν και σχολιάζουν το γεγονός σαν κάτι το εντελώς φυσιολογικό, ωσάν η πολεμική βία να είναι αναπόφευκτη, απαραίτητη! Μήπως, τελικά, τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει πραγματική πρόοδος στον «πολιτισμό» μας, στις «δημοκρατίες» μας ενώ επιστρέφουμε ολοταχώς σε αρχαίους μυθικούς-σήμερα πραγματικούς- «Προκρούστες» και άλλα δεινά;

Ή πρέπει να θυμηθούμε και το φαινόμενο ότι σε κάποιο νησί, την Άνοιξη, εκατομμύρια αρουραίοι, ορμούν έξω από τις σπηλιές τους και πέφτουν στη θάλασσα κι αυτοκτονούν; Οι επιστήμονες το αποδίδουν στην επικίνδυνη αύξηση του ηλεκτρο-μαγνητικού πεδίου λόγω υπερπληθυσμού!
Αρουραίοι κατάντησαν οι άνθρωποι; ΕΛΕΟΣ!



lykavitos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη