14 Απρ 2018

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα που δεν θα έπρεπε να αγοράζετε

Η σύγχρονη τεχνολογία έχει βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα στα κατεψυγμένα
τρόφιμα και οι νέες μέθοδοι στιγμιαίας κατάψυξης διατηρούν σχεδόν ανέπαφα τα θρεπτικά συστατικά τους και τη φρεσκάδα τους ενώ οι σύγχρονοι καταψύκτες τα διατηρούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν όμως και τρόφιμα που είναι πολύ καλύτερα φρέσκα για πολλούς λόγους. Δείτε μερικά και ξανασκεφτείτε το.


Παρόλο που είναι πολύ καλύτερο από ότι ήταν στο παρελθόν, το παναρισμένο τρόφιμο περιέχει πολλές τεχνητές ουσίες, τεχνητά χρώματα, γεύσεις και συντηρητικά καθώς και πολύ αλάτι, ζάχαρη, Ε και λάδι καρύδας. Τα οικονομικότερα προϊόντα είναι πιο πιθανόν να περιέχουν όλα αυτά τα ανεπιθύμητα συστατικά. Θα ήταν προτιμότερο να αγοράσετε κατεψυγμένη πρωτεϊνη και να την πανάρετε μόνοι σας στο σπίτι με μπαγιάτικο ψωμί ή έτοιμη τριμμένη φρυγανιά.

Τα μπέργκερ για χορτοφάγους (ή για βέγκαν) είναι πλέον αρκετά διαδεδομένα και μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία σε διάφορα καταστήματα. Το ότι δεν περιέχουν κρέας ωστόσο δεν τα κάνει αυτομάτως υγιεινά.

Τα κατεψυγμένα χορτοφαγικά μπέργκερ έχουν κι αυτά υποστεί επεξεργασία και μπορεί να περιέχουν πρόσθετα υλικά όπως σταθεροποιητές, τροποποιημένα συστατικά, φοινικέλαιο και αλλεργιογόνα (κριθάρι, σιτάρι και μαγιά), καθώς και πρόσθετη ζάχαρη και αλάτι.




.lykavitos.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη