21 Απρ 2018

«Δίκαιη απόφαση από τον δικαστή για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, το νταμπλ στη Θεσσαλονίκη»!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει ότι ο ΠΑΟΚ με μια δίκαιη απόφαση για το ματς με την
ΑΕΚ, θα έχει μια ιστορική ευκαιρία να κατακτήσει το φετινό νταμπλ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ σε αναφορικά με την τύχη του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, άρχισε. Η επιτροπή έχει μελετήσει τα υπομνήματα που υπέβαλαν οι δυο ΠΑΕ και με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της, επιχειρεί να καταλήξει σε απόφαση που θα αποδώσει δικαιοσύνη.

Αυτό που προέκυψε από την διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων, την υπερασπιστική γραμμή που επέλεξαν να ακολουθήσουν οι δικηγόροι των δυο ομάδων και φυσικά το αποκαλυπτικό βίντεο του από τα αποδυτήρια που προσκόμισε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προκύπτει ξεκάθαρα ότι το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε με υπαιτιότητα της ΑΕΚ.

Ο Κομίνης, που φοβήθηκε να παρουσιαστεί και να καταθέσει την αλήθεια (γιατί φοβήθηκε είναι άλλο θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε όταν έρθει ή ώρα), φαίνεται στο βίντεο να ζητά από τις δυο ομάδες να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο για την ολοκλήρωση του αγώνα. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ αρνήθηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι, δεν υπήρξε κανένα κλίμα τρομοκρατίας στα αποδυτήρια της Τούμπας. Τα χαμόγελα των παικτών και των εκπροσώπων της ΑΕΚ, προδίδουν πως το κλίμα ήταν άριστο και κανείς δεν ενόχλησε κανέναν.

Αυτό που όλοι αντιλαμβάνονται και προέκυψε από την διαδικασία της δίκης στην εφέσεων, είναι ότι το παιχνίδι πρέπει να κατακυρωθεί υπέρ του ΠΑΟΚ και να τιμωρηθεί η ΑΕΚ που έχει την ευθύνη για την μη ολοκλήρωση του αγώνα. Η τιμωρία των προσώπων (Σαββίδη – Μίχελ), είναι επίσης κάτι που προκύπτει από τα γεγονότα και δεν μπορώ να αμφισβητήσω.

Το ερώτημα είναι πως θα αποδώσουν δικαιοσύνη ο κ. Σκουτέρης και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής του, με το μπούλινγκ που υφίστανται. Οι πιέσεις που ασκούνται στους δικαστές για απόφαση εις βάρος του ΠΑΟΚ, ίσως και να μην έχει προηγούμενο στα αθλητικά δρώμενα της χώρας. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ (από το protothema.gr) μας άνοιξε τα μάτια για τους λόγους που ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ανέχεται το μπούλινγκ σε βάρος του κ. Σκουτέρη.

Σε καμία σοβαρή χώρα του κόσμου ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν θα επέτρεπε μπούλινγκ σε βάρος δικαστικών και μάλιστα δια του Τύπου. Στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται. Ειδικά όταν υπάρχουν… προσωπικά, δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές.

Υπό αυτές τις συνθήκες η επιτροπή της εφέσεων καλείται να εκδώσει απόφαση. Ποια θα είναι αυτή, δεν μπορώ να ξέρω. Αυτό που σίγουρα ξέρω, είναι πως ο ΠΑΟΚ μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, είναι πρώτος με έναν αγώνα λιγότερο. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει ακόμα κι αν μας ψεκάσετε.

Αν λοιπόν, λέω αν αποδοθεί δικαιοσύνη, ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θα του δοθεί η δυνατότητα με τρεις νίκες στο φινάλε της περιόδου (με Ξάνθη στην Τούμπα, Παναθηναικό στη Λεωφόρο και Πλατανιά στην Τούμπα), να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή μετά από 33 χρόνια.

Με δεδομένη την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ έχει μοναδική ευκαιρία για νταμπλ. Η ΑΕΚ είναι σαφώς υποδεέστερη ομάδα τόσο σε ποιοτικά χαρακτηριστικά παικτών όσο και σε απόδοση συνόλου. Ο κόσμος έχει μάτια, βλέπει, συγκρίνει και κρίνει. Έχει και αντίληψη ο κόσμος και καταλαβαίνει πολλά…

Ίσως η μόνη περίπτωση να χάσει ο σημερινός ΠΑΟΚ από την σημερινή ΑΕΚ, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, είναι να οριστεί η εξάδα, Κομίνη, Ποντίκη, Μάνταλου, Αρετόπουλου, Στυλιάρα, Θάνου. Τότε πράγματι οι πιθανότητες θα είναι με το μέρος της ΑΕΚ.

ΥΓ Ο Χιμένεθ, το κακόγουστο χιούμορ του και την απαράδεκτη συμπεριφορά του, θα τα πάρει μαζί του εκεί που θα πάει, μόλις τελειώσει η σεζόν. Που θα πάει; Εκεί που πήγε και ο Γκαρθία…

ΥΓ 1 Αν αυτά που μαθαίνω για το μέλλον του Λάζαρου ανταποκρίνονται έστω και λίγο στην πραγματικότητα, θα έχουμε σοβαρές εκπλήξεις…

ΥΓ 2 Με τον τελικό θα ασχοληθώ σε προσεχές σχόλιο.




sdna
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη