«Η Ελλάδα πάνω απ’ όλα έχει ανάγκη από την ορθή διαχείριση του δημόσιου διαλόγου. Δυστυχώς, συνεχίζεται μια κουλτούρα απόλυτης δημαγωγίας στο πολιτικό σύστημα και ο κ. Τσίπρας έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτό», πρόσθεσε.
Ενώ εκτίμησε πως «από τη μια οι εξελίξεις στην Ιταλία θα δυσκολέψουν την υπόθεση του ελληνικού χρέους. Κι από την άλλη έχουμε τις εκλογές και μια μεγάλη πολιτική κρίση στη Τουρκία.
Σ’ αυτό το εφιαλτικό σκηνικό το πολιτικό σύστημα πρέπει να διαμορφώσει μια νέα κουλτούρα διαλόγου κι εθνικής συνεννόησης».
Αναφερόμενος ειδικά στην Τουρκία τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πιέσει περισσότερο, κυρίως για τους δύο φυλακισμένους Ελληνες στρατιωτικούς ενώ ξεκάθαρα μίλησε για την ανάγκη να επιβληθούν κυρώσεις από την Ευρώπη. Χαιρέτισε μάλιστα την εισήγηση της επιτροπής Γερουσίας των ΗΠΑ να παγώσει η πώληση των αεροσκαφών F-35.
Ερωητηθείς για την οικονομία διερωτήθηκε «για ποια καθαρή έξοδο μιλάμε, όταν θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία μέχρι το χρέος να υποχωρήσει στο 75% του ΑΕΠ; Και πόσο καθαρή είναι όταν η κυβέρνηση έχει προνομοθετήσει δύσκολα μέτρα, αιματηρές περικοπές στα εισοδήματα των πολιτών; Έχουμε λοιπόν ένα αφήγημα εκτός πραγματικότητας που δεν δίνει προοπτική στη χώρα».
Mιλώντας για τις εκλογές και την προοπτική του Κινήματος Αλλαγής ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Ο κ. Τσίπρας μιλά για πολιτική συνεννόηση διότι καταρρέει δημοσκοπικά. Είναι υποκριτικό να αναφέρεται σε συναίνεση αυτός που δίχασε τους πολίτες, προκάλεσε ακραία πόλωση στο πολιτικό σκηνικό. Ακόμη και το θλιβερό γεγονός της επίθεσης στον κ. Μπουτάρη θέλει να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά για τις δημοτικές εκλογές. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσο κι αν θέλει ο πνιγμένος να πιαστεί από τα μαλλιά του στο τέλος δεν θα καταφέρει τίποτε.
Όσο για το Κίνημα Αλλαγής, είναι γεγονός ότι η δυναμική του Νοεμβρίου έχει ψαλιδιστεί. Είμαι, όμως, αισιόδοξος πως αν κινηθούμε ριζοσπαστικά, προοδευτικά και συγκροτημένα μπορούμε να πάμε πολύ καλά στις εθνικές εκλογές. Κι εγώ θα υπηρετήσω μέχρι τέλους αυτό το σενάριο».