2 Μαΐ 2018

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με φόντο το Κίεβο

Η Ρεάλ πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League έχοντας
κερδίσει με 2-1 στο Μόναχο, αλλά οι Βαυαροί ταξίδεψαν στην Μαδρίτη για την ανατροπή (21:45, Cosmote Sport 1)

Μέρος δεύτερο στο ‘el clasico’ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς η σημερινή αναμέτρηση Ρεάλ, Μπάγερν είναι η 26η στην ιστορία των δύο ομάδων (ποτέ όμως δεν έχουν βρεθεί αντίπαλες σε τελικό) και το αποτέλεσα της θα μας δώσει τον πρώτο φιναλίστ του φετινού τελικού του Champions League που θα διεξαχθεί στο Κίεβο.

Λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα του Τούρκου διαιτητή Τσακίρ, τα προγνωστικά είναι ξεκάθαρα με τους Μαδριλένους, οι οποίοι κέρδισαν με 2-1 πριν από 6 βράδια στο Μόναχο αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0, πανηγυρίζοντας την τρίτη τους εκτός έδρας νίκη σε ισάριθμα ματς στους νοκ άουτ αγώνες (Παρί στους «16», Γιουβέντους στους «8»).

Μόνο που στην Ρεάλ αφενός γνωρίζουν ότι η Μπάγερν είναι ικανή να φέρει τα πάνω κάτω (όπως έγινε πέρσι όταν και πάλι είχαν χάσει με 2-1 στην Γερμανία, αλλά κέρδισαν με το ίδιο σκορ στη Μαδρίτη και αποκλείστηκαν στην παράταση) και αφετέρου έχουν πρόσφατο το πάθημα με την Γιουβέντους (όταν κέρδισαν με 3-0 στο Τορίνο και χρειάστηκαν ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 90’ για να προκριθούν).

«Έχουμε ένα προβάδισμα, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει…», είπε χθες ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος φλερτάρει με έναν τρίτο συνεχόμενο τελικό στην τρίτη του σεζόν στον πάγκο της Ρεάλ (κάτι που έχουν πετύχει η Ρεάλ με τους σερί τελικούς την πενταετία 56-60, ο Αγιαξ 71-73, η Μπάγερν 74-76, η Μίλαν 93-95 και η Γιουβέντους 96-98), ενώ συνολικά για την Ρεάλ θα είναι ο… 16ος τελικός.

Ο Γάλλος δεν υπολογίζει συγκριτικά με τους πρώτους αγώνες τους Ίσκο, Καρβαχάλ που είναι τραυματίες και αμφίβολος παραμένει ο Νάτσο.

Βέβαια τα προβλήματα του γερόλυκου Χάινκες είναι πολλά περισσότερα, αφού εκτός των Νόιερ, Βιδάλ, Κομάν που δεν είχαν παίξει στο πρώτο ματς, προέκυψαν και οι απώλειες των Ρόμπεν, Μπόατενγκ (αποχώρησαν στα πρώτα 15 λεπτά στο Μόναχο) αλλά επιστρέφει ο Αλάμπα.

«Η Γιουβέντους μας έδειξε ότι η Ρεάλ είναι ευάλωτη και έχουμε την ποιότητα να πετύχουμε το στόχο μας», είπε ο πολύπειρος τεχνικός που είναι ένας από τους «διπλούς πράκτορες» (Χάμες, Κρόος οι άλλοι δύο), αλλά σίγουρα το πρόσωπο του αγώνα είναι ο Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Κολομβιανός είναι δανεικός από την Ρεάλ στην Μπάγερν και επιστρέφει για πρώτη φορά στο Μπερναμπέου θέλοντας προφανώς να αποδείξει ότι άξιζε καλύτερης μεταχείρισης.

Οι πιθανές συνθέσεις
Ρεάλ Μαδρίτης: Νάβας, Νάτσο, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Μόντριτς, Κρόος, Καζεμίρο, Ασένσιο, Μπενζεμά, Ρονάλντο

Μπάγερν Μονάχου: Ούλριχ, Χούμελς, Κίμιχ, Σίλε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Τιάγκο,
Χάμες Ροντρίγκες, Μίλες, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη