21 Μαΐ 2018

Οι Τούρκοι στηρίζουν τον Μπουτάρη και οι υποστηρικτές του προκαλούν οργανώνοντας συγκέντρωση συμπαράστασης

Απίστευτο και όμως αληθινό. Εδώ και αρκετές ώρες στον Τουρκικό Τύπο
δημοσιεύονται συνεχώς άρθρα συμπαράστασης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη μετά την επίθεση που δέχθηκε από την προκλητική παρουσία του στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Οι τίτλοι δείχνουν την απήχηση που έχει ο κ. Μπουτάρης στη γειτονική χώρα και αυτό σίγουρα δεν είναι προς τιμήν του.

Ο ίδιος όμως, οι συνεργάτες του και οι οπαδοί τους δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνονται και


επιχειρούν να βάλουν «φωτιά στη Θεσσαλονίκη οργανώνοντας συγκέντρωση συμπαράστασης. Μέσω του διαδικτύου, καλούν στη σημερινή συγκέντρωση στις 17:00 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου – στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Όλους όσους πιστεύετε πως αυτή η πόλη είναι πολλά περισσότερα απο εθνολαϊκιστικές άναρθρες κραυγές. Δεν θα τους χαρίσουμε την ελευθερία μας. Δεν θα τους χαρίσουμε τη δημοκρατία. Δεν θα τους χαρίσουμε τη πόλη μας», αναφέρεται στο κάλεσμα. Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση διοργανώνεται και στον Λευκό Πύργο την Τετάρτη 23/05 στις 19:00.

Και όπως είπαμε όλα αυτά ενώ στον Τουρκικό Τύπο δημοσιεύονται εγκωμιαστικά σχόλια για τον κ. Μπουτάρη. Ενδεικτικό το άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet. Με φωτογραφία από τη στιγμή της επίθεσης η ιστοσελίδα αναφέρει πως ο δήμαρχος «είναι γνωστός για τις απόψεις του για τους Τούρκους και τον Κεμάλ Ατατούρκ».


Στη συνέχεια, αφού παραθέτει τα όσα συνέβησαν το Σάββατο το βράδυ και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η «Hurriyet» υπενθυμίζει ότι ο Μπουτάρης πριν εκλεγεί δήμαρχος το 2012 είχε προτείνει να ονομαστεί «Ατατούρκ» ο δρόμος της Θεσσαλονίκης, όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ.

«Ωστόσο» όπως τονίζει το δημοσίευμα, «υποχώρησε, λόγω έντονων αντιδράσεων». «Αφού εκλέχθηκε δήμαρχος το 2012, δέχθηκε έντονη κριτική όταν δήλωσε πως ‘οι Τούρκοι είναι αδέρφια μου’» καταλήγει το δημοσίευμα και παραθέτει φωτογραφίες από την επίθεση.Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στο σχετικό κάλεσμα

«Τετάρτη 23 Μαίου στις 7 μ.μ. όλοι όσοι διαφωνούμε με τις χθεσινές πρακτικές και πιστεύουμε στη Δημοκρατία και τον Διάλογο ας μαζευτούμε στον Λευκό Πύργο.

«Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο «αυτοί», είμαστε και μεις που επιμένουμε στον πολιτισμένο τρόπο αντιπαράθεσης, που απαντάμε στις οπαδικές συμπεριφορές πως δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν όλη την πόλη, που σεβόμαστε ως κόρην οφθαλμού τους θεσμούς, ακόμη κι αν διαφωνούμε εν μέρει, που δεν χρησιμοποιούμε παραβατικές μεθόδους για να υποστηρίξουμε τα πιστεύω μας.


Έχοντας απόλυτη γνώση της Ιστορίας και που οδήγησαν την πόλη παλιότερες παραπλήσιες συμπεριφορές. Αντίθετα πιστεύουμε πως μόνο μέσα από τον ψύχραιμο δημόσιο διάλογο μπορούμε να αμβλύνουμε τις διαφορές μας, απαντώντας με μόνη την συμμετοχή μας, στις προκλητικές συμπεριφορές που μας γυρίζουν χρόνια πίσω.

Τετάρτη 7 μ.μ. χωρίς λάβαρα, χωρίς συνθήματα μονο εμείς, οι πολίτες της πόλης. που αρνιόμαστε να γίνει ζούγκλα η πόλη που δεν θέλουμε οι πλατείες μας να γίνουν γήπεδα φανατικών ποδοσφαιρόφιλων, αλλα εστίες πολιτισμού, διαλόγου και ενότητας, για τον καλό και την ησυχία της πόλης».

pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη