3 Μαΐ 2018

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ''ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ'' ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΕΦΑΛΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ.
Για τρίτη φορά στην ιστορία τους μετά το 2015 και το 2017 Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ βρίσκονται αντίπαλοι σε τελικούς. Και τις δύο φορές ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα νικώντας τις μεταξύ τους μονομαχίες και μάλιστα το 2017 έχοντας μειονέκτημα έδρας στην έδρα.
Ο Ολυμπιακός διεκδικεί τον 28ο τίτλο πρωταθλήματος και τον πρώτο μετά το 2014. Είναι αήττητος στο εφετινό πρωτάθλημα με 27 σερί νίκες ενώ έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ δύο φορές με 3-1 σετ σε ισάριθμους αγώνες της κανονικής περιόδου. Οι ερυθρόλευκοι στα πλέι οφ απέκλεισαν τον Παμβοχαϊκό και τον ΑΟΠ Κηφισιάς. Η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είναι από τον ΠΑΟΚ στον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος 2016-17 και μάλιστα με 3-1 σετ στον πέμπτο τελικό των πλέι οφ που έγινε στο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη στις 7 Μαΐου 2017.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Χριστοφιδέλης που διεκδικεί και τον 10ο τίτλο πρωταθλήματος στην καριέρα του δήλωσε στο osfp.gr: «Είμαστε πανέτοιμοι να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα το οποίο από την αρχή της χρονιάς έχουμε θέσει ως βασικότερο στόχο. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε στη σειρά των τελικών με τον ΠΑΟΚ. Νομίζω ότι μετά και την απώλεια του Κυπέλλου είναι λίγο ό,τι και να λέμε. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε στο γήπεδο. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο, να μας στηρίζει σε όλες τις στιγμές και στις εύκολες και στις δύσκολες και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την κατάκτηση του πρωταθλήματος».
Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί τον τέταρτο και συνεχόμενο τίτλο πρωταθλήματος και το δεύτερο νταμπλ της ιστορίας του. Μετά τη νίκη του με 3-2 επί του Φοίνικα την Δευτέρα στη Σύρο - όπου με νίκες 3-0 πήρε και την πρόκριση στους τελικούς - έμεινε δύο ημέρες στο νησί των Κυκλάδων και έκανε προετοιμασία για τον πρώτο τελικό με τον Ολυμπιακό. Απέφυγε έτσι της μετακινήσεις και είχε την ηρεμία για παραγωγικές προπονήσεις στην Ερμούπολη. Το πρωί της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί προπόνηση στο Μελίνα Μερκούρη και σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας στον πρώτο τελικό.
Ο διεθνής ακραίος του ΠΑΟΚ Ραφαήλ Κουμεντάκης που μετά το κύπελλο θέλει να βάλει στη συλλογή του και το πρώτο ελληνικό πρωτάθλημα δήλωσε: «Μας έκανε καλό που μείναμε στη Σύρο για προετοιμασία. Κάναμε καλές προπονήσεις, είχαμε άριστη διαμονή και είμαστε συγκεντρωμένοι για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος τελικός πάντα είναι σημαντικός, ειδικά για την ομάδα που θέλει να κάνει το μπρέικ. Αυτό λέει ο κανόνας αλλά οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων είναι απρόοπτες και αυτό φάνηκε και στο περσινό πρωτάθλημα. Ο ημιτελικός του Κυπέλλου δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη σειρά. Απλά επιβεβαιώσαμε τις δυνατότητες μας και δείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει μετά την απώλεια του κυπέλλου αλλά κι εμείς έχουμε φιλοδοξίες για το πρωτάθλημα. Μακάρι να γίνουν ωραίοι αγώνες και στο τέλος να πανηγυρίσει η ομάδα μου τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της».
Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 58 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 43-15.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη