17 Μαΐ 2018

Έγραψαν οι αδελφές Carmelitas Descalzas de Hondarribia μετά την αθώωση των
κατηγορούμενων για τον βιασμό της δεκαεννιάχρονης στην Παμπλόνα της Ισπανίας που προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών:

«Ζούμε σε μοναστήρι, φοράμε ράσα που φτάνουν ως τον αστράγαλο, δεν βγαίνουμε τα βράδια –εκτός αν πρόκειται για επείγον ιατρικό περιστατικό- , δεν πηγαίνουμε σε πάρτι, δεν καταναλώνουμε αλκοόλ και έχουμε πάρει όρκο αγνότητας.


»Η επιλογή μας δεν μας κάνει καλύτερες ή χειρότερες από οποιονδήποτε άλλο, αν και, κατά περίεργο τρόπο, μας κάνει να νιώθουμε πιο χαρούμενες και ελεύθερες από τους περισσότερους. Και επειδή πρόκειται για ΕΛΕΥΘΕΡΗ επιλογή, υπερασπιζόμαστε με όλα τα μέσα στη διάθεσή μας το δικαίωμα όλων των γυναικών να λένε όχι ΕΛΕΥΘΕΡΑ, χωρίς να κρίνονται, να απειλούνται, να βιάζονται, να δολοφονούνται ή να διαπομπεύονται.

»Αδελφή (το θύμα της επίθεσης στην Παμπλόνα), σε πιστεύουμε»

Η ανάρτηση πήρε 14.000 like και μοιράστηκε περισσότερες από 15.000 φορές.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, στο Βατικανό κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ενασχόληση των καλογραιών με τα social media διασπά την περισυλλογή τους και με επίσημο έγγραφο ζητούν οι αδελφές να επιδεικνύουν «διακριτικότητα και νηφαλιότητα» στις αναρτήσεις τους.

Να θυμίσουμε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έχει περισσότερους από 17,7 εκατομμύρια followers στο Twitter από το 2013 που δημιουργήθηκε το @Pontifex.

26.900 είναι οι followers στο Twitter της αδελφής Cristina Scuccia που κέρδισε στο ιταλικό The Voice το 2014.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη