15 Μαΐ 2018

SOS από τους ειδικούς για τη χρήση κάνναβης

Την ώρα που κυβερνητικοί βουλευτές πιέζουν με απερίσκεπτο τρόπο για την αποποινικοποίηση της
χρήσης κάνναβης για "ψυχαγωγικούς" σκοπούς, σήμερα από τη Βουλή οι ειδικοί εξέπεμψαν σήμα κινδύνου για την ανησυχητική αύξηση χρηστών κάνναβης παρομοιάζοντας μάλιστα την ψυχική κατάσταση αρκετών εξ' αυτών με την κατάσταση των ηρωινομανών.

"Η χρήση κάνναβης είναι ένα φαινόμενο που μας προβληματίζει.Πριν χρόνια στη κοινότητα μας είχαμε ένα 4% χρηστών κάνναβης που είχε να κάνει κυρίως με εφήβους. Σήμερα όμως στη δική μας κοινότητα το ποσοστό που ζητά βοήθεια για την κάνναβη είναι 12% και έχει να κάνει με ενήλικες .Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Βρίσκουμε χρήστες κάνναβης σε μια ψυχική κατάσταση που μας θυμίζουν ηρωινομανείς" είπε ο επιστημονικός υπεύθυνος του "18 ΑΝΩ" Δημήτρης Υφαντής. Καταλήγοντας μάλιστα ο κ. Υφαντής εξέφρασε έντονο προβληματισμό για τον όρο ψυχαγωγικη χρήση.

Για ανησυχητική κατάσταση μίλησε και ο Πρόεδρος της ΜΚΟ "ΟΑΣΙΣ" η οποία ειδικεύεται σε θέματα απεξάρτησης Διαμαντής Δουίτσης. "Μας ερχονται πιο συχνά νέα παιδιά, χρήστες κανναβης. Είναι ανησυχητικό" είπε.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Διευθυντή του ΚΕΘΕΑ Βασίλη Γκιτάκου ο οποίος αποκάλυψε ότι ένας στους πέντε ζητά θεραπεία απεξάρτησης από την κάνναβη.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη