22 Ιουν 2018

ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ, ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΗΣ, ΑΛΛΟΙ 50.000 ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΜΙΛΑΤΕ ???

«Για ποιά έξοδο μιλάνε οι αριστεροί ψεύτες; Με νέες μειώσεις σε συντάξεις και
αφορολόγητο και νέες επιβαρύνσεις και όταν η Ελλάδα πεινάει; Σας πληρώνουν και τα γράφετε αυτά;»΄διερωτήθηκε αναγνώστης, μετά τις γελοίες ανακοινώσεις περί επιμήκυνσης δήθεν του ελληνικού χρεους, όταν η Λαγκαρντ, εξακολουθεί να δηλώνει παρούσα. Ξεπούλημα της Μακεδονικής γης για να γίνει χωράφι των Ευρωπαίων, ομηρεία ελληνικών επιχειρήσεων, νέα λουκέτα και άλλοι 50-60.000 λαθραίοι στο σβέρκο μας.

***Σημειώνεται ακόμη ότι «οι συμφωνηθείσες δεσμεύσεις πολιτικής, που σχετίζονται με το πρόγραμμα, θα συνδεθούν με την επιστροφή των ANFAs και SMP», κάτι που σημαίνει ότι η σταδιακή επιστροφή αυτού του ποσού, που υπολογίζεται σε 4,5 δισ. ευρώ, θα γίνεται ανάλογα με την τήρηση των δεσμεύσεων του προγράμματος μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Λαγκάρντ: Ανησυχίες, μακροπρόθεσμα, για το χρέος

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε πως το ΔΝΤ καλωσορίζει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα χρέους, τα οποία θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και θα περιορίσουν τους κινδύνους σε αυτό το διάστημα, συμπληρώνοντας πως καλωσορίζει και την πρόθεση για επιπλέον μέτρα βιωσιμότητας, αν χρειαστούν, μακροπρόθεσμα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε πως την επόμενη εβδομάδα το ΔΝΤ θα ξεκινήσει τη διαδικασία ανάλυσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, και, αν και δεν θα συμμετέχει ως χρηματοδότης στο ελληνικό πρόγραμμα, το ΔΝΤ θα δώσει το «παρών» στη διαδικασία επιτήρησης.


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, όμως, η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως, αν και το ΔΝΤ έχει πίστη στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο μεσοπρόθεσμο, οι ασάφειες των μέτρων μακροπρόθεσμα αποτελούν πρόβλημα. Όμως, συμπλήρωσε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι είναι προσηλωμένοι στη λήψη επιπλέον μέτρων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Σε ερώτηση για την ΕΛΣΤΑΤ και τη δίκη Γεωργίου, η Κριστίν Λαγκάρντ απάντησε πως είναι πολύ σημαντικό η ακρίβεια και η αξιοπιστία των στατιστικών δεδομένων να είναι εξασφαλισμένες.





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη