6 Ιουν 2018

Πανελλαδικές αλά κινέζικα – 9,7 εκατ. μαθητές δίνουν εξετάσεις για ΑΕΙ

Η ασυνήθιστη εντολή που έχουν πάρει οι οδηγοί λεωφορείου στη χώρα

Κάτι σαν πανελλαδικές αλλά με… μεγέθη Κίνας: αύριο ξεκινούν οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας και 9,75 εκατ. μαθητές συμμετάσχουν. Δηλαδή σχεδόν μια ολόκληρη Ελλάδα...

Οι πανεθνικές εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κίνας είναι γνωστές ως γκαοκάο.

Φέτος, ο αριθμός των εξεταζόμενων είναι ο υψηλότερος εδώ και οκτώ χρόνια.

Το κινεζικό υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο, ζητώντας από τις αρχές και τους φορείς της χώρας να δημιουργήσουν ένα ήρεμο περιβάλλον για τις εξετάσεις.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι εξεταστές θα πρέπει να συντονιστούν προκειμένου να περιορίσουν την ηχορύπανση» και να λάβουν μέτρα ώστε να αποτραπούν τυχόν αδιαθεσίες των εξεταζόμενων μαθητών λόγω του καύσωνα, σύμφωνα με την εγκύκλιο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο οργανισμός αστικών λεωφορείων του Πεκίνου κάλεσε τους οδηγούς να αποφύγουν να πατήσουν κόρνα όταν πραγματοποιούν δρομολόγια κοντά στα 91 εξεταστικά κέντρα της κινεζικής πρωτεύουσας, προκειμένου να μην ενοχλούν τους εξεταζόμενους. Στο Πεκίνο, οι εξετάσεις ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται την Παρασκευή.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη