25 Ιουν 2018

Πανικόβλητος ο Αλέξης Τσίπρας από την ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων

Πανικόβλητος ο Αλέξης Τσίπρας από την ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων που
παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει όλους τους μηχανισμούς της κυβέρνησης και του κόμματος σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας.

Ενώ παράλληλα με μια σειρά πρωτοβουλιών επιχειρεί να ενισχύσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία γιατί θεωρεί τον Πάνο Καμμένο που έχει τελειώσει πολιτικά μετά τη συμφωνία για το Σκοπιανό, απρόβλεπτο και επικίνδυνο βαρίδι.


Στη διάρκεια κρίσιμης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου στις αρχές της εβδομάδας επιχειρήθηκε η αποτύπωση της κατάστασης όπως διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.

Οι δημοσκοπήσεις που πραγματοποίησε η ίδια η κυβέρνηση και οι οποίες δεν πρόκειται για ευνόητους λόγους να δουν το φως της δημοσιότητας, εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως είδος προς εξαφάνιση σχεδόν σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας.

Η πτώση των ποσοστών είναι δραματική και αν δεν αλλάξει η κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί συντριβή στις εκλογές.

Πανικός στο Μαξίμου

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν υπολόγιζε το μέγεθος του πολιτικού κόστους που συνεπάγεται το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας και γι΄ αυτό ανέλαβε ο ίδιος με μια σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών να διασώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την εκλογική συντριβή στοχεύοντας σε μια αξιοπρεπή ήττα που θα κρατάει τον ίδιο στο πολιτικό παιχνίδι.

Στην κρίσιμη αυτή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

Πρώτον: Επιτάχυνση της ένταξης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτών που είναι ανεξάρτητοι και άλλων δύο που προέρχονται από κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Δεύτερον: Να συνεχιστεί η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τρεις βουλευτές του Πάνου Καμμένου για παν ενδεχόμενο με δεδομένο ότι η εμπιστοσύνη προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ έχει κλονιστεί.

Με την ενίσχυση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να ελέγξει τον χρόνο προσφυγής σε εκλογές.

Στρατηγικός στόχος είναι τριπλές εκλογές τον Μάιο, αλλά όπως επεσήμανε στη διάρκεια της σύσκεψης από τον Σεπτέμβριο εισερχόμαστε σε εκλογική τροχιά και δεν αποκλείεται προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία εξαιτίας απρόβλεπτων γεγονότων.

Κάλπες με ανοιχτό το Μακεδονικό

Το σενάριο που εξετάζουν στο Μαξίμου είναι και η προσφυγή σε εκλογές χωρίς να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή η συμφωνία για το Σκοπιανό.

Αυτό θα συμβεί αν τον Οκτώβριο δεν υπάρξουν σημάδια ανάκαμψης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την προσφυγή σε εκλογές μέσα στον Νοέμβριο, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να μεταθέσει την καυτή πατάτα του Σκοπιανού στην επόμενη κυβέρνηση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν (λανθασμένα) ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποκύψει στις ισχυρές πιέσεις Αμερικανών, Ευρωπαίων και ΝΑΤΟ και θα αναγκαστεί να ψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει σε αποχώρηση των ακροδεξιών βουλευτών της Ν.Δ.

Αλλά όλα αυτά τα ΣΥΡΙΖΟ-σενάρια, μετά την ξεκάθαρη θέση που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης( όχι στην συμφωνία) κυρίως για να το πάρουν απόφαση και κάποιοι στο… εξωτερικό, θα αποδείξουν για ακόμη μια φορά πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι το Μαξίμου.






.lykavitos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη