13 Ιουν 2018

Ακόμα ένα «χαστούκι» από τις Βρυξέλλες: Δεν μπορούν να ακυρωθούν μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο

Φρένο σε οποιαδήποτε κυβερνητική διάθεση για παρέμβαση στα υλοποιημένα μέτρα ή τις
συντάξεις έβαλε ο επικεφαλής του EuroWorking Group (το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup), Χάνς Φάιλμπριφ, λέγοντας πως οποιαδήποτε παρέμβαση θα πρέπει να αποφασιστεί στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους θεσμούς, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το protothema.gr.

Ο Ολλανδός επικεφαλής του EWG, σημείωσε πως αναμένει συμφωνία τον Ιούνιο και δεν εκτιμά ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις ή ότι θα φτάσει η διαδικασία στον Ιούλιο.


Παράλληλα σημειώνει πως ναι μεν θα ήταν θετική η ύπαρξη μιας προληπτικής πιστωτικής γραμμής, όμως κάτι τέτοιο “δεν έχει ζητηθεί” και δεν είναι αναγκαίο.

Αναφορικά με το θέμα του ΔΝΤ, ο κ. Φάιλμπριφ τόνισε πως το Ταμείο θα εμπλέκεται στην Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει ακόμη το πως.

Στο θέμα της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης ύψους που θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 12 δις. ευρώ, ο Χάνς Φάιλμπριφ τόνισε πως το Eurogroup θα αποφασίσει το πόσο που θα διατεθεί για τη δημιουργία ενός “μαξιλαριού ρευστότητας”.

Ξεκάθαρος ήταν στη στο θέμα της μεταπρογραμματικής εποχής της Ελλάδας λέγοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων, και έκανε ειδική αναφορά στο ότι έχουμε συμφωνήσει την ύπαρξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3.5% επί του ΑΕΠ ως το 2022.

Τέλος ήταν ξεκάθαρη η δυσαρέσκεια τόσο του ίδιου όσο των θεσμών για την υπόθεση Γεωργίου και δεν απέκλεισε να συζητηθεί στο επόμενο Eurogroup.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη