13 Ιουν 2018

Βόμβα από Φίλη: Πρέπει να παραιτηθεί ο Καμμένος!

«Οταν σε ένα κορυφαίο ζήτημα ένας κορυφαίος υπουργός διαφωνεί δεν μπορεί να
παραμένει στην κυβέρνηση», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Σχολιάζοντας τη στάση του Π. Καμμένου τόνισε:


«Η κυβέρνηση έχει μία γραμμή, αυτή που υπάρχει στις προγραμματικές δηλώσεις. Τότε δεσμεύτηκε στην προσπάθεια για λύση του σκοπιανού στη βάση σύνθετης ονομασίας».

Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι έχουμε μια ιστορική συμφωνία που μόνο καλά θα φέρει για τη χώρα.

ιλιΤο πρώτο θεσμικό ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της για λύση του σκοπιανού. Θα σχολιάσω τη θέση του κ. Καμμένου τη μέρα της ψηφοφορίας».

Αναφερόμενος στην προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ τόνισε: «Οι αλλαγές στους συνοδηγούς στο πιλοτήριο δεν γίνονται εν πτήσει, αλλά μετά τις εκλογές. Χωρίς βιασύνες θα αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα».

Ως προς την ψηφοφορία στη Βουλή ανέφερε ότι «δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία. Δεν υπάρχει θέμα συνοχής για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι διολισθαίνει στον εθνικισμό σε αντίθεση με τον πατέρα του που προσπάθησε να λύσει το σκοπιανό και τον επέκρινε για προσπάθεια εμπλοκής του ΠτΔ σε μικροκομματικά παιχνίδια. Είπε επίσης ότι δεν έχουν καμία σημασία όσα λέει ο κ. Λεβέντης (ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του ΠτΔ).

Κατά τα άλλα, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων μείωσης των συντάξεων και του αφορολόγητου (2019-2020) μετά το τέλος του προγράμματος.

«Ο ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο μεσούσης της διαπραγμάτευσης» σημείωσε και πρόσθεσε: «Είναι συνεπές προς τις εξαγγελίες μας, αν το ΔΝΤ δεν μετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και δεν γίνει και σοβαρή μείωση του χρέους, να επαναδιαπραγματευτούμε αυτά τα μέτρα. Με το σκοπιανό η ΝΔ στήνει ένα σκληρό πολιτικό παιχνίδι για να επηρεάσει και τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη