5 Ιουν 2018

Σε αναζήτηση άφθαρτου αντι-Μπουτάρη η Ν.Δ.!

Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Στ. Καλαφάτης.
Η καθοριστική συνάντηση με Κυριάκο
Από τη
Φανή Χαρίση
Στις 31 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της ημερίδας που είχε διοργανώσει η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη για την ψηφιακή οικονομία, συμφωνήθηκε μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του βουλευτή αλλά και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Για την ακρίβεια μάλιστα οι συναντήσεις ήταν δύο. Στην πρώτη ήταν παρούσα και η κυρία Σπυράκη, η οποία ενδιαφέρεται να κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη και φέρεται ότι έπλεξε το εγκώμιο του κ. Καλαφάτη για να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο. Ωστόσο, τόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ. όσο και ο κ. Καλαφάτης στη δεύτερη κατ’ ιδίαν συνάντησή τους αποφάσισαν το αντίθετο, με δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει ένα πρόσωπο που να αφιερωθεί αποκλειστικά στα του δήμου.

Η δημοτική παράταξη «Εντάξει» δημιουργήθηκε από τον Σταύρο Καλαφάτη, όταν λίγο καιρό πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 κλήθηκε την τελευταία στιγμή από τον τότε πρόεδρο της Ν.Δ. Α. Σαμαρά να διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης εξαιτίας της άρνησης του Απόστολου Τζιτζικώστα, που μάλιστα κατέβηκε ενάντια στη Ν.Δ. ως περιφερειάρχης.

Προβληματισμός
Ο κ. Καλαφάτης εδώ και καιρό φαινόταν προβληματισμένος με μια εκ νέου υποψηφιότητά του για τον δήμο, δεδομένου ότι είναι βουλευτής εδώ και χρόνια και επιθυμεί να διεκδικήσει ξανά μια θέση στα έδρανα της Βουλής, ενώ είναι και μέλος της Επιτροπής Περιφερειών στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα να έχει λίγο χρόνο παρακολούθησης των τοπικών δρωμένων.

Επιπλέον στη Ν.Δ. επιθυμούν διακαώς να βρουν ένα πρόσωπο που να μπορεί να διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης μιλώντας άλλη «γλώσσα» πέρα από την κομματική αλλά και να «κυνηγήσει» από σήμερα και ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη αποδομώντας όλο το αφήγημά του.

Η ανακοίνωση του κ. Καλαφάτη ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για δήμαρχος ήρθε νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου με μια σύσκεψη των «Εντάξει» στις 8.30 το πρωί και σε συνδυασμό με τον δελφίνο Μάκη Κυριζίδη, που είχε ήδη ανακοινώσει από την περασμένη Παρασκευή ότι σήμερα Δευτέρα 4 Ιουνίου θα ανακοινώσει τις προθέσεις του για τον δήμο, πυροδότησε σειρά «εκρήξεων» εντός των «Εντάξει» αλλά και ερωτήματα, δεδομένου ότι ο κ. Καλαφάτης είχε πρόσφατα δηλώσει ότι θα ανακοινώσει τις προθέσεις του λίγο πριν από το φθινόπωρο. Από το περιβάλλον του κ. Καλαφάτη ξεκαθαρίζουν ότι δεν συνδέονται τα δύο, καθώς περίμενε τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, η οποία προέκυψε την τελευταία ημέρα του Μαΐου.

Από εκεί και πέρα ο κ. Καλαφάτης διεμήνυσε ότι ο κ. Κυριζίδης έχει θέσει με την κίνησή του τον εαυτό του εκτός παράταξης (στον «Καλλικράτη» δεν προβλέπονται διαγραφές), αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι εκ των «Εντάξει» θα παραβρεθούν σήμερα στο πλευρό του κ. Κυριζίδη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όπου θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Οπως ακούγεται, αρχικά είχε καλέσει τρεις από την ομάδα των «Εντάξει», όμως μετά τα γεγονότα έγινε γνωστό ότι τηλεφώνησε σε όλους.




δημοκρατια
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη