13 Ιουν 2018

Βενιζέλος στον Τσακαλώτο: Εκτός από τα χέρια δυστυχώς σηκώνετε και τα πόδια

Eντονη αντιπαράθεση είχαν νωρίτερα στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για τα υπερπλεονάσματα, έκανε λόγο για οικειοθελή επιλογή της κυβέρνησης, ώστε μετά να μπορεί να κάνει αναδιανομή.

Ο κ. Τσακαλώτος αντέδρασε έντονα και άρχισε να διακόπτει τον κ. Βενιζέλο, λέγοντας ότι δεν έχει δίκιο.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε με τον υπουργό Οικονομικών να του λέει ότι δεν έχει διαβάσει το Μνημόνιο και επέμενε να τον διακόπτει προκαλώντας έτσι την οργή του πρώην υπουργού και ακολούθησε ο παρακάτω θερμός διάλογος:

Βενιζέλος : «Είναι οικειοθελής επιλογή της κυβέρνησης τα υπερπλεονάσματα για να κάνει αναδιανομή με μικρά πλεονάσματα; Τώρα έγινε και γραπτή δέσμευση έναντι των εταίρων μας. Δεν σας παίρνει κανείς ως σοβαρό διαπραγματευτή όταν δεσμεύεσαι σε υψηλά πλεονάσματα υπονομεύοντας κάθε προοπτική ανάπτυξης. Τα υπερπλεονάσματα δεν δικαιολογούνται. Αποδεχθήκατε τα υπερπλεονάσματα πριν γίνει η συζήτηση για το χρέος και μάθουμε ποιοι θα είναι οι αναγκαίοι τόκοι για τα επόμενα χρόνια.

Τσακαλώτος: Σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Βενιζέλος: Σηκώνετε και τα πόδια, δυστυχώς! Ηρεμήστε και παρακολουθείστε. Όχι πολιτική υστερία σε εμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την έντονη αντιπαράθεση, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την διαγραφή της επίμαχης φράσης από τα πρακτικά της Ολομέλειας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη