16 Ιουν 2018

Κατά της συμφωνίας η Γεννηματά - Κατά της κυβέρνησης ο Θεοδωράκης

Ο καθένας τοποθετείται στην πρόταση μομφής από τη σκοπιά του

Σε μια συμβίωση χρειάζεται καλή θέληση και από τις δυο πλευρές. Και αυτή η συμβίωση πλέον έχει περάσει από τους συμβιβασμούς στη συμβατικότητα παραδέχονται όλοι στο Κίνημα Αλλαγής.

Το σχήμα αυτό στην εύθραυστη εκεχειρία που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες θα αποκαλυφθεί σήμερα στην ολομέλεια με τη Φώφη Γεννηματά να επιμένει στη θέση της για την κακή συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση και το Σταύρο να ξεφεύγει από τη στενή ερμηνεία της πρότασης μομφής της ΝΔ για την εξουσιοδότηση ή μη του Τσίπρα να υπογράψει τη συμφωνία στις Πρέσπες και να κάνει εφ' όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση.

Toυ Σωτήρη Μπολάκη

Σε κάθε περίπτωση δεν αναμένονται υψηλότεροι τόνοι μεταξύ των δυο προέδρων από αυτούς που είδαμε το προηγούμενο 48ωρο. Άλλωστε το βήμα της Βουλής σε μια τόσο κορυφαία στιγμή δεν προσφέρεται για εσωκομματικές έριδες. Το σίγουρο είναι ότι ο καθένας θα υπερασπιστεί τη θέση του για λύση ή όχι με τη συγκεκριμένη συμφωνία, αλλά η ερμηνεία που θα δώσει στην πρόταση μομφής θα κατευθύνει και τις έμμεσες απαντήσεις που θα δώσει ο ένας στον άλλο για το θέμα της ρήξης.

Το κλίμα πάντως είναι βαρύ και καλά γνωρίζοντες σημειώνουν από όλες τις πλευρές ότι μόνο ο χρόνος ή μια θεαματική εξέλιξη μπορεί να φέρει και πάλι κοντά τις δυο πλευρές μιλώντας κυρίως για τις σχέσεις των στελεχών και δευτερευόντως για τους δυο αρχηγούς.
Ποτέ με το ΣΥΡΙΖΑ

Το τοπίο από τη Δευτέρα θα είναι πιο ξεκάθαρο κοιτώντας προς τις εκλογές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αυτή η πορεία προς την κάλπη αρχίζει με την μετωπική σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα. Η πρόταση μομφής είναι μια ακόμη ευκαιρία για να επιβεβαιωθεί η γραμμή της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αιχμές και η δηκτική διάθεση ορισμένων να χρεώσουν στο ποτάμι διάθεση για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ή φλερτ «απορρίπτονται ως αστεία».
Εξ αποστάσεως οι παροτρύνσεις του PES

Ο Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές έδωσαν συγχαρητήρια στον Τσίπρα για τη συμφωνία του με τον σοσιαλδημοκράτη Ζάεφκαι κάλεσαν και το ΚΙΝΑΛ να στηρίξει τη συμφωνία.

Τα λόγια αυτά μπορεί να έφεραν χαμόγελα στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως έξω από το χωρό πολλά τραγούδια μπορεί αν λέει κανείς. «Άλλος έχει το κρίμα» σχολίαζε με νόημα στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη εξηγώντας ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για συγκυριακή τοποθέτηση που εξυπηρετεί και μόνο την ανάγκη των μελών του PES να λειάνουν τις γνωίες από τη φθορά και τη στάμπα της συνεργασίας με τις συντηρητικές κυβερνήσεις που συνεργάστηκαν ο καθένας στη χώρα του. Δεν έχει στρατηγική βάθους προσθέτουν άλλοι παρά μόνο τις επερχόμενες ευρωεκλογές εξηγούν όσοι βλέπουν μακρύτερα με εμφανή στόχο να βελτιωθούν τα ποσοστά.




newpost.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη