11 Ιουν 2018

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ...Μίλησαν τηλεφωνικά Ζάεφ – Τσίπρας!!!

 MΠAMΠA-MAMA..ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΗΣΑΝ!!!

Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, προς τον Έλληνα
ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα, έγινε τελικά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τηλεφώνημα έγινε στις 3 το μεσημέρι και είχε διάρκεια μίας ώρας. Μάλιστα, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να επικοινωνήσουν εκ νέου αύριο, Τρίτη, προκειμένου να οριστικοποιήσουν την συμφωνία για την επίλυση της διένεξης στο ονοματολογικό.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε: «Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκή Ένωση στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26».

Είπε ότι είναι αναγκαίο η λύση να είναι ποιοτική, αξιοπρεπής που να διατηρεί την ταυτότητα γιατί μόνο έτσι θα το δεχθούν θετικά οι πολίτες της χώρας που θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

Ακόμα, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε ότι η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχής και ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές για να ολοκληρωθεί η 25ετής διαμάχη για το όνομα. Είπε επίσης ότι μόλις επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα ενημερώσει τους πολίτες.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», είπε ο Ζόραν Ζάεφ.

Πρόσθεσε ότι αυτή θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δυο κυβερνήσεων, των υπουργών Εξωτερικών και όταν συμβεί αυτό οι Πρόεδροι των δυο χωρών αλλά και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι πολίτες θα ενημερωθούν.

Ακόμα, ο Ζόραν Ζάεφ ότι αν υπάρξει άμεσα λύση δεν αποκλείεται να ακυρώσει το ταξίδι του στην Γερμανία.

Ο Ζόραν Ζάεφ έχει προγραμματίσει να συναντήσει την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο την ερχόμενη Τετάρτη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη