25 Ιουν 2018

Η ευρωπαϊκή απειλή του email marketing που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο




Με ποιον τρόπο ο νέος κανονισμός της ΕΕ έχει ήδη προκαλέσει πονοκεφάλους στις αμερικανικές εταιρείες.
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίζουν πιθανούς πελάτες.
Όμως, οι νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες δεδομένων υπονομεύουν δραματικά τις εκστρατείες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – και ειδικά στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δύο νέες μελέτες, οι προσπάθειες συμμόρφωσης με τον νέο κανονισμό GDPR(Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων) της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδηγούν σε …αποδεκατισμό των παραληπτών στις υπάρχουσες λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πολλές εταιρείες με λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ζητούν από τους παραλήπτες να επιλέξουν να παραμείνουν στην εκάστοτε λίστα, καθώς ενημερώνουν τις πολιτικές απορρήτου τους. Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, η εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ Huge διαπίστωσε ότι το 38% των Αμερικανών αγνοεί πλήρως αυτά τα email και το 23% τα χρησιμοποιεί ως ευκαιρία για να διαγράφονται από αυτές τις λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Η PostUp, μια άλλη εταιρεία μάρκετινγκ, εκτιμά ότι μόνο το 15% έως 20% των Αμερικανών ανοίγει τα συγκεκριμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – ποσοστό χαμηλότερο κι από το ποσοστό ανοίγματος email παγκοσμίως που κινείται στο 25%-30%.

Αυτό το φαινόμενο έχει τεράστιες επιπτώσεις, καθώς τα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι το μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τις διαφημίσεις προβολής, τις καμπάνιες κοινωνικών μέσων, ή ακόμα και το άμεσο φυσικό ταχυδρομείο. Οι μεγάλες λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θεωρούνται εταιρικά στοιχεία ενεργητικού, η αξία των οποίων ανέρχεται δυνητικά σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια – αξία που πιθανόν να χαθεί καθώς οι νέοι κανόνες συρρικνώνουν τις λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων τέθηκε σε ισχύ στις 25 Μαΐου. Ο GDPR θεσπίζει υψηλότερα πρότυπα για το τι θεωρείται «συγκατάθεση» για τη λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδικά για παραλήπτες που δεν είναι ήδη πελάτες, και ισχύει για αλληλεπιδράσεις με κατοίκους και πολίτες της Ευρ. Ένωσης.

Πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ψηφιακά – όπως το Facebook – εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές παγκοσμίως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ακόμη και πολλοί Αμερικανοί λαμβάνουν αιτήματα επανεγγραφής σε πολλές λίστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πραγματικά καταστροφικά για τις επιχειρήσεις – μία εταιρεία μάρκετινγκ δήλωσε στο CNBC ότι οι πελάτες της έχουν χάσει μέχρι και το 80% των επαφών τους. Αυτό μπορεί να παρακινήσει τις εταιρείες να διατηρούν ξεχωριστές λίστες για την ΕΕ και για τις χώρες εκτός ΕΕ.




fortunegreece.com

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη