4 Ιουν 2018

Tο μπαλάκι στην εξέδρα από το Μαξίμου για να μην χρεωθεί το ναυάγιο στο Σκοπιανό

Αν και το πιο πρόσφατο αφήγημα της Κυβέρνησης ήθελε τη λύση για το Σκοπιανό
να απέχει ένα τηλεφώνημα (Τσίπρα-Ζάεφ), ώστε η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στις Πρέσπες να εξελιχθεί σε γιορτή, όπως έλεγε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, τώρα το Μαξίμου πετάει το μπαλάκι στα Σκόπια σε μια προφανή προσπάθεια να μην χρεωθεί το ναυάγιο της όλης υπόθεσης.
Μιλώντας στο Kontra Channel ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν μπορεί να προεξοφλήσει τον χρόνο επικοινωνίας των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ και σημείωσε πως «δεν έχει συμφωνηθεί τίποτε μέχρι να συμφωνηθούν όλα».

Για μια ακόμα φορά και σε ένα ακόμα ζήτημα (το ίδιο συμβαίνει και στην υπόθεση της οικονομίας και των επαφών με τους θεσμούς) το Μαξίμου χειρίζεται ένα εθνικό ζήτημα, παραπλανώντας την κοινή γνώμη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις περισσότερες φορές τα νέα έρχονται από τα Σκόπια. Μαζί με τις προτάσεις –συνήθως δυσάρεστες- για το όνομα που έχει συμφωνηθεί.
Στο σκοτάδι βρίσκονται και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Η τελευταία φορά που ενημερώθηκαν, ήταν πριν από δύο εβδομάδες, στις τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού για τη δυσάρεστη εκείνη υπόθεση του «Ίλιντεν».
Τώρα το Μαξίμου διαρρέει ότι η ενημέρωση των κομμάτων θα γίνει μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ…
Πυρετώδεις, πάντως, είναι οι προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια σε Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη. Τα συλλαλητήρια θα γίνουν στις 6 Ιουνίου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη