8 Ιουλ 2018

Στο 1,1% «δίνει» τον Καμμένο η δημοσκόπηση του Μαξίμου

Προκαλεί ήδη εντυπώσεις το 1,1% που «δίνει» στους ΑΝΕΛ η «περίφημη»
δημοσκόπηση της νεόκοπης Μονοπρόσωπης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, Voxpop analysis, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη.

Αυτό το ποσοστό που δίνει στο κόμμα του Πάνου Καμμένου μάλλον είναι το μικρότερο που έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, εκμηδενίζοντας τα ποσοστά του συγκυβερνήτη με τρόπο που δημιουργεί και πολλά ερωτηματικά.


Όσον αφορά την ίδια τη δημοσκόπηση και την δημιουργία της, ουσιαστικά αποτυπώνει τον πανικό της κυβέρνησης που επιχειρεί να ρίξει αυλαία, λόγω καλοκαιριού με κάτι θετικό για την ίδια, δηλαδή ένα μικρό ποσοστό διαφοράς με τη Ν.Δ. που όμως σύμφωνα με όλες της δημοσκοπήσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας κινείται σταθερά σε διψήφια ποσοστά.

Μια εταιρεία δημοσκοπήσεων ΙΚΕ που τέθηκε σε λειτουργία πριν από ενάμιση μήνα, έχοντας ενταχθεί άμεσα σχεδόν στο μητρώο του ΕΣΡ και με έναν αναλυτή ο οποίος τυγχάνει υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητής του…. εκλογολόγου υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, επιχειρούν να πείσουν πως η διαφορά με τη ΝΔ είναι μικρή και ότι αυτό οφείλεται στις… επιτυχημένες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Σκοπιανό, το χρέος και την οικονομία.

Ο δε αναλυτής που παρουσιάζει και τη δημοσκόπηση ονομάζεται Γιάννης Σκλιάς, φέρεται να μετείχε και σε μια προηγούμενη δημοσκόπηση από μια εταιρεία που μετατράπηκε μετά την κατακραυγή σε… ομάδα εργασίας αποτελούμενη από φοιτητές νυν και πρώην πάλι του κ. Βερναρδάκη, και η οποία επίσης είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να πείσει ότι η διαφορά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ κινείται στα όρια του στατιστικού λάθους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η μεθοδολογία που χρησιμοποιεί δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα που ισχύουν, εν τούτοις έγινε πρωτοσέλιδο και χαρακτηρίστηκε ως «μεγάλη δημοσκόπηση». Όπως αναφέρεται μάλιστα είναι η μέθοδος του «river sampling μέσω των social media και του διαδικτύου», που χρησιμοποιείται για έρευνες αγοράς αλλά αμφισβητείται αφού δεν υπάρχει στάθμιση του δείγματος

Η νεόκοπη Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία που έκανε τη δημοσκόπηση λέγεται Voxpop analysis. Ο μεταπτυχιακός φοιτητής Γιάννης Σκλίας, υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οπαδός της θεωρίας των παιγνίων στο πρόσφατο παρελθόν έχοντας αρθρογραφήσει σχετικά σε διαδικτυακά μέσα που στήριζαν τον Γιάνη Βαρουφάκη.

ΤΟ ίδιο πρόσωπο, όπως ήδη αναφέρεται στο διαδίκτυο, συνέγραψε και συνυπέγραψε με τον κ. Βερναδάκη το 2016 μακροσκελές πολιτικό κείμενο παρέμβασης στην εσωκομματική συζήτηση.

ΑΝ προστεθεί και το μέσο στο οποίο δημοσιεύθηκε η δημοσκόπηση αυτή, αφενός μπορεί να εξάγει συμπεράσματα για τα στοιχεία που περιλαμβάνει αφ ετέρου να εκτιμήσει και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα υπόγεια του Μαξίμου μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η σημερινή κυβέρνηση.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη