12 Ιουλ 2018

Κάτω 5% στην τιμή του πετρελαίου


Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, χάρη στις προσδοκίες για ανάκαμψη της παραγωγής αργού στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια Αυγούστου διολίσθησαν κατά 3,73 δολάρια ή κατά 5%, τερματίζοντας στα 70,38 δολάρια να βαρέλι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Ιουνίου του 2017.
Η σημαντική μείωση αποτελεί απόρροια της προσδοκίας ανάκαμψης της πετρελαϊκής παραγωγής στη Λιβύη, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες είχε σταματήσει.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία θα συμβάλλει στην αποκλιμάκωση των ανησυχιών για το ισοζύγιο προσφοράς - ζήτησης στην αγορά του αργού.
Την ίδια ώρα, η κάμψη οφείλεται και στην κλιμακούμενη ένταση γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο, ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης των σχέσεων ΗΠΑ - Κίνας.
Άλλωστε, ο Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε χθες το βράδυ την επιβολή νέων δασμών, ύψους 10%, στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, αξίας 200 δισ. δολαρίων.
naftemporiki.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη