14 Ιουλ 2018

Πανικός στο Μ. Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για τα σύνορα: Θέλουν να μας πείσουν ότι ο Τσίπρας αναφερόταν στα… βάτα και τα ξερόχορτα – Επίθεση και σε ΜΜΕ

Συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
περί «ανοιχτού ζητήματος συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας» στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων, το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως, ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά


σημαντικό σημείο, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει», είχε πει επακριβώς ο πρωθυπουργός. Προσέθεσε, δε, πως «συμφώνησα με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν»

Το σημείο της τοποθέτησης του πρωθυπουργού περί «συνόρων», προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις.

Σήμερα, το Μέγαρο Μαξίμου μέσω μίας υψηλών τόνων διαρροής, επεδίωξε να διασκεδάσει αφενός τις εντυπώσεις, αφετέρου δε να διευκρινήσει σε τι αφορά η, προβληματική πάντως, φράση του Πρωθυπουργού.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τα στελέχη του Μαξίμου, η εν λόγω «αποστροφή αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα».

Το Μαξίμου κατηγόρησε επίσης «τη ΝΔ και φίλα προσκείμενα Μέσα για σπουδή να δημιουργήσουν εκ νέου θέμα εκ του μη όντως για τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία».

Επί της ουσίας, όπως προκύπτει από κυβερνητικές πηγές, το πρόβλημα των συνόρων είναι τα… βάτα. Εξηγούσαν πως ο πρωθυπουργός αναφερόταν στο ότι τα χερσαία σύνορα σε όλο των κόσμο ορίζονται με κάποιες μικρές πυραμίδες οι οποίες σήμερα είναι καλυμένες από βάτα και πως το ζήτημα, εν προκειμένω, ήταν το εάν η Ελλάδα ή Αλβανία θα αναλάμβανε τη συντήρησή τους.

Δείτε βίντεο και βγάλτε συμπεράσματα:








pentapostagma.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη