11 Ιουλ 2018

ΕΡΓΟ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ:Το ΝΑΤΟ καλεί την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ καλωσόρισε σήμερα από τη
Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τη συμφωνία για την ονομασία της πΓΔΜ μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και τόνισε ότι το ΝΑΤΟ καλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες.

Όταν ολοκληρωθεί και εφαρμοστεί η ιστορική συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας, το ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να προσκαλέσει την πΓΔΜ, με το νέο της όνομα και να γίνει το 30ο κράτος-μέλος της, ανέφερε ο Γ. Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τα θέματα του πρώτου μέρους των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής του NATO περιλαμβάνει πρόσκληση για ένταξη της πΓΔΜ στην Βορειοατλαντική Συμμαχία, ωστόσο σε αυτό διευκρινίζεται ότι η πλήρης ένταξη της βαλκανικής χώρας θα ολοκληρωθεί μόνον μετά το τέλος όλων των διαδικασιών έγκρισης και εφαρμογής της συμφωνίας στο εσωτερικό της.

Όπως αναφέρει το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ, MIA, στο προσχέδιο αναφέρεται ότι ήδη από το 2008 και την Σύνοδο του Βουκουρεστίου είχε αποφασιστεί να απευθυνθεί πρόσκληση στην χώρα, εφ' όσον εκείνη κατέληγε σε λύση για το ζήτημα του ονόματός της με την Ελλάδα, στο πλαίσιο της διαδικασίας του ΟΗΕ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη