23 Ιουλ 2018

Στα πόδια του Ερντογάν οι Ευρωπαίοι γιατί “είναι πολλά τα λεφτά για να ζητάμε και δημοκρατία”!

Οι μάσκες πέφτουν και η στάση μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών έναντι της Τουρκίας, θα πρέπει να μας προσγειώσει στην
πραγματικότητα. Με διάστημα λίγων ωρών χθες, έγιναν γνωστές οι δυο ειδήσεις:

•Η πρώτη έλεγε πως η Βρετανία είναι έτοιμη να παραδώσει στον Ερντογάν έναν Τούρκο επιχειρηματία, τον οποίο το καθεστώς της Άγκυρας θεωρεί “Γκιουλενιστή”!!! Η εξέλιξη είναι πολύ σοβαρή ,αφού αυτό θα είναι το πρώτο ρήγμα στην πολιτική άρνησης των Ευρωπαίων να παραδίδουν πολίτες στο καθεστώς της Άγκυρας με την παντελώς αστήρικτη “κατηγορία” του “γκιουλενιστή”! Αν το Λονδίνο κάνει την αρχή
είναι βέβαιο ότι κι άλλες χώρες της Ευρώπης θα ακολουθήσουν! Εκατοντάδες Τούρκοι στρατιωτικοί που υπηρετούν σε χώρες τις Ευρώπης και ειδικά στην έδρα του ΝΑΤΟ, έχουν ζητήσει την προστασία των “πολιτισμένων Ευρωπαίων”. Αν η Βρετανία δώσει τον Τούρκο επιχειρηματία, κανένας δεν θα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Το θέμα μας αφορά, αφού η απαράδεκτη κίνηση της παραδοσιακά φιλοτουρκικής Βρετανίας, θα ενισχύσει τα επιχειρήματα και την πίεση του Ερντογάν προς την Ελλάδα όχι μόνο για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, αλλά και για πολλούς άλλους.

•Η δεύτερη είδηση έλεγε ότι η επίσης παραδοσιακά φιλοτουρκική Γερμανία προσωρά σε άρση κυρώσεων προς την Τουρκία! Όχι ότι είχε λάβει κάποια σοβαρά μέτρα αλλά η άρση τους στέλνει μήνυμα στήριξης στον παντοκράτορα Ερντογάν.

Δεν θα πρέπει να πέφτουμε από τα σύννεφα. Είναι πολλά τα λεφτά…

Η Βρετανία ειδικά μετά από το Brexit, αναζητά εμπορικές συμφωνίες και η Τουρκία είναι χώρα από την οποία το Λονδίνο μπορεί να βγάλει πολλά. Λονδίνο και Άγκυρα βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την ανάπτυξη του “εθνικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς, της Τουρκίας” ,του TF-X.

Η Rolls-Royce, συνεργάζεται με την τουρκική εταιρεία Kale και αναμένεται να υποβάλει προσφορά για το συμβόλαιο ανάπτυξης του κινητήρα για το TF-X.

Η BAE Systems, πέρυσι υπέγραψε σύμβαση ύψους 100 εκατομμυρίων λιρών με την Turkish Aerospace Industries για να βοηθήσει στον σχεδιασμό του αεροσκάφους. Περίπου 200 μηχανικοί της BAE συνεργάζονται με την TAI στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία.

Η σχέση της Γερμανίας με την Τουρκία είναι “ερωτική” από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ακόμη. Το Βερολίνο εξόπλισε και εκπαίδευσε τον οθωμανικό στρατό την εποχή των μεγάλων Γενοκτονιών που έκαναν οι Τούρκοι. Η σχέση ποτέ δεν διαταράχθηκε. Πως θα μπορούσε άλλωστε…

Η Siemens έχει ιστορία 160 χρόνων στην Τουρκία και κέρδισε συμβόλαιο αιολικής ενέργειας ύψους 1 δισ. δολαρίων με τον τουρκικό εταίρο Kalyon το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Έκανε τα στραβά μάτια στη χρησιμοποίηση των γερμανικών αρμάτων Leopard που έχει πουλήσει στη Τουρκία, αφού πρώτα είχε πουλήσει στην Ελλάδα! Ετοιμάζεται μάλιστα να τα εκσυγχρονίσει.

Η γερμανική Thyssen ναυπηγεί υποβρύχια τύπου 214, όμοια με τα δικά μας. Σε πολύ χαμηλότερη τιμή βεβαίως, αφού το κόστος ανάπτυξης το πληρώσαμε εμείς οι Έλληνες.





 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη