13 Ιουλ 2018

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΑΚΗ

O Tσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι “επένδυσε” μίζα 700.000 ελβετικών φράγκων για ασφάλεια ζωής.

Δεν πρόλαβε να αποφυλακιστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος και βρέθηκε ξανά στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο πρώην υπουργός κλήθηκε πάλι το πρωί της Τετάρτης από τη Δικαιοσύνη για να δώσει εξηγήσεις για σκέλος της υπόθεσης με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών για την οποία έχει καταδικαστεί από το Εφετείο σε κάθειρξη 19 ετών.


Ο κ. Τσοχατζόπουλος έμεινε ελάχιστα στον χώρο, καθώς η πλευρά του κατέθεσε ένα σχετικό απολογητικό υπόμνημα, το οποίο κρίθηκε πλήρες και στη συνέχεια αποχώρησε.
Κατά την έξοδό του από την Ευελπίδων ο πρώην υπουργός έδειξε έκπληξη για τη μεγάλη παρουσία εκπροσώπων του Τύπου. «Πώς έτσι όλοι μαζί εδώ πέρα; Κάτι πάθατε μου φαίνεται», σχολίασε αρχικά.
Ενώ για την υπόθεση ανέφερε: «Αναμένω τις περαιτέρω διαδικασίες. Δεν μπορώ να σχολιάσω θεσμικά όργανα της Πολιτείας».
Εάν απολογήθηκε για ένα ποσό 700 χιλιάδων φράγκων: «Όχι, Ποιος σας τα είπε αυτά; Σας είπα εγώ τέτοιο πράγμα ή ο δικηγόρος μου…», αναρωτήθηκε ο κ. Τζοχατζόπουλος.
Μετά την απολογία του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος αφέθηκε ελεύθεροςμε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Για τις κατηγορίες περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σχολίασε: «Η κατηγορία αυτή με συνοδεύει εδώ και πολλά χρόνια, από ανεύθυνες και καταχρηστικές συστάσεις».
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι είναι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη, η οποία αναμένεται να περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς την ερχόμενη εβδομάδα, και ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας.






 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη