20 Ιουλ 2018

Κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη από την Παπαχρήστου

Στην καλύτερη κατάσταση της ζωής της έδειξε πως είναι η Βούλα Παπαχρήστου, λίγες εβδομάδες πριν από το Ευρωπαϊκό
Πρωτάθλημα του Βερολίνου.


Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Στάρα Ζαγόρα, όπου "προσγειώθηκε¨ στα 14,74μ. στο τριπλούν και βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της, το οποίο ήταν 14,73μ. από το 2016.

Η Παπαχρήστου έκανε ένα ακόμη άλμα (και στη συνέχεια επέλεξε να σταματήσει), το οποίο μετρήθηκε στα 14,60μ., που είναι το τέταρτο καλύτερο άλμα της καριέρας της.

Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης και έδειξε πως στο Βερολίνο, όχι μόνο θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το μετάλλιο που κατέκτησε στο Άμστερνταμ, αλλά να διεκδικήσει ακόμη ψηλότερη θέση στο βάθρο.

Το 14,74μ. είναι και η 3η επίδοση στον κόσμο, πίσω από το 14,96μ. της Ιμπαργκουέν και το 14,84μ. της Τόρι Φράκλιν.

Δυνατή εμφάνιση από Αναστασάκη

Την αρχή για τα ελληνικά χρώματα στην 1η ημέρα των αγώνων έκανε ο Μιχάλης Αναστασάκης, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, λίγες μόλις εβδομάδες από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου είχε καλύτερη προσπάθεια στα 74,93μ. και κατέλαβε τη 2η θέση, ενώ είχε δύο ακόμη βολές πάνω από τα 73,00μ. Ο Αναστασάκης θα κάνει τον επόμενο αγώνα, τον τελευταίο πριν το Βερολίνο, στις 26 του μηνός στην Ουγγαρία.




Βελτιωμένη παρουσιάζεται από αγώνα σε αγώνα η Δέσποινα Μουρτά, που κατάφερε να τρέξει για πρώτη φορά στην καριέρα της στα 400μ. κάτω από 53.00. Η αθλήτρια της Ντίνας Μπορνιβέλη ήταν νικήτρια στη σειρά της με 52.98 και 4η στο σύνολο. Η Μουρτά, η οποία έχει ήδη κλείσει θέση για το Βερολίνο, είχε ατομικό ρεκόρ 53.12 από τα φετινά "Τοφάλεια".

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Ευαγγελία Ζυγόρη, που ήταν 2η πίσω από τη Μουρτά, στην πρώτη τελική σειρά των 400μ. με 54.49.

Photo credits: Eurokinissi
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη