20 Ιουλ 2018

Εντείνεται ο «Ψυχρός Πόλεμος» Αθήνας – Μόσχας: «Εκφράσαμε έντονη διαμαρτυρία στον Έλληνα πρέσβη»

Έντονη διαμαρτυρία στον Έλληνα πρέσβη εξέφρασε η Μόσχα για τις απελάσεις και τα αντιρωσικά σχόλια της Αθήνας.


«Στις 20 Ιουλίου κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης, Ανδρέας Φρυγανάς, στον οποίο εκφράσθηκε η έντονη διαμαρτυρία για τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις από την ελληνική πλευρά όσον αφορά την κατάσταση με τις απελάσεις δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε άλλους δύο πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.


Υπευνθυμίζεται ότι, το πρωί της Παρασκευής, ο Ρώσος πρεσβευτής, Αντρέι Μασλόφ, ανέβασε στο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα στο Twitter ένα μέρος από συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο Sputnik.

Το έκανε, αφού επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Ρωσία, όπου βρέθηκε για να δώσει το «παρών» στην ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν στους Ρώσους πρεσβευτές, παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος πρέσβης φρόντισε να θυμίσει την ιστορία των καλών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Μίλησε για περίοδο πρωτοφανούς ακμής της ρωσο-ελληνικές σχέσεις, για τις συνεργασίες σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Στη συνέχεια, πέρασε στην επίθεση:

«Οι κινήσεις της ελληνικής πλευράς, κατά την φετινή χρονιά των 190 χρόνων από την ίδρυση των διπλωματικών μας σχέσεων και της 25ης επετείου του θεμελιώδους Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας, έχουν γίνει απογοήτευση για μας.

Η δήλωση της Μαρία Ζαχάροβα ήταν σωστή και ισορροπημένη, ενώ η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών υπερβολική».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη