11 Ιουλ 2018

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν

Αυτό θα έπρεπε να είναι το μότο της ελληνικής δεξιάς, από τη Νέα Δημοκρατία και
πέρα. Ο πάσα ένας θέλει να γίνει νοματαίος και όλοι μαζί γίνονται δεκανίκια του κάθε Τσίπρα ή του κάθε τυχάρπαστου κεντρώου – κεντροαριστερού που βρίσκεται με την εξουσία στα χέρια και δεν ξέρει τι να την κάνει.

Η αλήθεια είναι ότι δεν εκπλαγήκαμε με την ανακοίνωση του κόμματος Κ-Μ ή αλλιώς κόμμα Καμμένου – Μπαλτάκου. Η δεξιά έχει μάθει χρόνια να τρώγεται με τα ρούχα της μιας και όλοι τους θέλουν να είναι κάτι. Λες και είναι… αντάρτες που δεν μπορούν να αντέξουν τους στενούς κομματικούς κορσέδες και ανοίγουν τα φτερά τους. Πολλές φορές δεν μετρούν καλά και νομίζουν ότι το μπόι τους είναι πιο μεγάλο από τη σκιά τους ή… τούμπαλιν.

Και κάπως έτσι γράφεται η ιστορία της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα. Όλοι κάνουν κι από ένα κόμμα ή έναν φορέα και άμα φωνάξεις «πρόεδρε» στο Σύνταγμα γυρνάνε καμιά 20αριά να σου απαντήσουν.

Όχι ότι είναι σωστό να είναι όλοι στην ίδια κομματική γραμμή σαν τα γίδια που πάνε για σφάξιμο. Ούτε έχουν το απόλυτο δίκιο και την αλήθεια ο Κυριάκος, ο Σαμαράς ή ο Καραμανλής. Και βεβαίως δεν είναι όλοι ίδιοι…

Αλλά να βρε παιδάκι μου. Πόσους μπορεί να αντέξει αυτός ο ρημαδότοπος κι αυτή η ρημαδοπαράταξη; Κάθε φορά δηλαδή που θα φεύγει ένας βουλευτής θα φτιάχνει και κόμμα;

Άντε να δούμε και την Παπακώστα να κάνει κόμμα, να ανεξαρτητοποιηθεί και ο Παπαχριστόπουλος να πιάσει το δικό του μετερίζι και γιατί όχι και ο Τέρενς Κουίκ.

Σε τι μπορεί να ελπίζουν όλοι αυτοί; Να πάρουν επιχορήγηση από το κράτος ή χορηγίες από κάποιους και να διατηρούν ένα κόμμα – σφραγίδα, με θέση πάρκινγκ κάτω από το γραφείο, οδηγό για τον πρόεδρο και ελεύθερη είσοδο στα «πολιτιστικά κέντρα;»

Μήπως απλά θέλουν μια θέση στα τηλεπαράθυρα να λένε αρλούμπες;

Μήπως να εκβιάζουν τη ΝΔ μετά τις εκλογές δίνοντας την ευκαιρία στον Τσίπρα να βάζει τα γέλια;

Ή μήπως θέλουν απλά να διασπάσουν το χώρο και ο κόσμος να μην ξέρει τι να ψηφίσει;

Αλλά ας δούμε τη σημερινή πραγματικότητα. Ένα κόμμα που έχει διαλύσει τη χώρα δίνει μάχη για να κρατηθεί στην εξουσία. Κι ένα κόμμα, η ΝΔ, με χίλια μύρια προβλήματα (τακτικής, επικοινωνιακά, ιδεολογικά) που όμως είναι το μόνο που μπορεί να διώξει τον Τσίπρα. Πείτε μας λοιπόν. Είστε πάνω από την κάλπη, βρίζετε τον Τσίπρα και τα γκρουπούσκουλά του που σας τσάκισαν τον πατριωτισμό σας. Τι θα ψηφίσετε; Τον Καμμένο, τον Μπαλτάκο και την Παπακώστα;

Αναρωτηθείτε…



.antinews.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη