13 Ιουλ 2018

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟ Game of Thrones

«Game of Thrones»: Διεκδικώντας τον «θρόνο» της κορυφής των τηλεοπτικών βραβείων 

Η αμερικανική σειρά φαντασίας «Game of thrones», η οποία ήταν και παραμένει  η πιο δημοφιλής σειρά παγκοσμίως, ηγείται της κούρσας στα φετινά τηλεοπτικά βραβεία Emmy, με 22 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων είναι και αυτή για το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς.

Η δημοφιλής σειρά του δικτύου HBO, που έχει βραβευθεί 38 φορές σε έξι τηλεοπτικές σεζόν αλλά δεν συμμετείχε πέρυσι λόγω χρονικών περιορισμών καθώς είχε προβληθεί αργότερα από τη συνηθισμένη ημερομηνία, έχει να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό -το «Saturday Night Live» του NBC, την παλαιότερη εκπομπή της αμερικανικής τηλεόρασης με σατιρικά σκετς, και τη σειρά επιστημονικής φαντασίας «Westworld», που επίσης προβάλλεται στο HBO. Και οι δυο τους έχουν συγκεντρώσει από 21 υποψηφιότητες.

Στην τρίτη θέση του καταλόγου, με 20 υποψηφιότητες, βρίσκεται η σειρά του Hulu «The Handmaid's Tale» που βασίστηκε στο μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Άτγουντ «Η ιστορία της πορφυρής δούλης» και βραβεύτηκε και πέρυσι.

Στην κατηγορία καλύτερης δραματικής σειράς, το «Game of Thrones» θα δώσει μάχη με το «The Handmaid’s Tale», τη σειρά για το υπερφυσικό «Stranger Things» του Netflix, το «The Crown», το οικογενειακό δράμα του NBC «This Is Us», την κατασκοπευτική σειρά με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο «The Americans» του FX και το «Westworld».


Στην κατηγορία καλύτερης κωμωδίας, θα «μονομαχήσουν» το σόου με θέμα το χιπ χοπ του FX «Atlanta», η σειρά της Amazon «The Marvelous Mrs. Maisel», το «black-ish» του ABC, το «GLOW» που διαπραγματεύεται το θέμα του γυναικείου wrestling, το «Curb Your Enthusiasm», το «Barry», το «Silicon Valley» και το «Unbreakable Kimmy Schmidt». Η κωμωδία «Veep», που έχει σαρώσει πέρυσι τα βραβεία Emmy, τέθηκε εκτός ανταγωνισμού, λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή που προκάλεσε η θεραπεία για καρκίνο στην οποία υποβλήθηκε η πρωταγωνίστρια Τζούλια Λούις Ντρέιφους.
Συνολικά, το δίκτυο Netflix συγκέντρωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες, 112. Ακολουθεί το HBO με 108, ενώ το NBC έχει 78.


Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, στο Microsoft Theater του Λος Άντζελες, με παρουσιαστές τους Μάικλ Τσε και Κόλιν Τζοστ του «Saturday Night Live».

Οι υποψηφιότητες στις κυριότερες κατηγορίες
Καλύτερη Δραματική Σειρά


«The Americans»
«The Crown»
«Handmaid's Tale»
«Stranger Things»
«Game of Thrones»
«This Is Us»
«Westworld»
Καλύτερη Κωμωδία

«Atlanta»
«Barry»
«Black-ish»
«Curb Your Enthusiasm»
«GLOW»
«The Marvelous Mrs. Maisel»
«Silicon Valley»
 «Unbreakable Kimmy Schmidt»

Καλύτερη Μίνι Σειρά

«The Alienist»
«The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story»
 «Genius: Picasso»
«Godless»
«Patrick Melrose»
Καλύτερος Ηθοποιός Σε Δραματική Σειρά

Τζέισον Μπέιτμαν - «Ozark»
Στέρλινγκ Μπράουν - «This is Us»
Εντ Χάρις - «Westworld»
Μάθιου Ρις - «The Americans»
Μίλο Βεντιμίλια - «This is Us»
Τζέφρι Ράιτ - «Westworld»

Καλύτερη Ηθοποιός Σε Δραματική Σειρά
Κλερ Φόι - «The Crown»
Τατιάνα Μασλάνι - «Orphan Black»
Ελίζαμπεθ Μος - «The Handmaid’s Tale»
Σάντρα Ο - «Killing Eve»
Κέρι Ράσελ - «The Americans»
Έβαν Ρέιτσελ Γουντ - «Westworld»

Καλύτερη Τηλεταινία
«Black Mirror: USS Callister»
«The Tale»
«Paterno»
«Flint
«Fahrenheit 451».









   
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη