14 Ιουλ 2018

ΔΡΟΥΓΟΣ : «Oι μαγκιές Τσίπρα θα μας….»

Το θέμα με τους Ρώσους κατασκόπους πιστεύω ότι θα έχει πολύπλευρες
αλληλεπιδράσεις, τόσο στις σχέσεις μας με τους συμμάχους μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, όσο και στις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Μου προκαλεί εντύπωση η χρονική συγκυρία που λήφθηκε η απόφαση, όταν ο Τσίπρας θα ήταν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ίσως να ήθελε να δείξει πόσο καλό και υπάκουο παιδί είναι, ώστε να του πούνε καλά λόγια δια ζώσης στη Σύνοδο, παράλληλα με όσο καλά υπολόγιζε να ακούσει για τη «Βόρεια Μακεδονία».


Εκτός από αυτό όμως, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν συνέπειες σε επίπεδο διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία, εκτιμώ όμως ότι είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν και σοβαρές συνέπειες σε θέματα ενέργειας, εμπορίου και τουρισμού, οι οποίες θα αποτελέσουν πλήγματα στην οικονομία μας. Ως γενική αλήθεια, όλοι ξέρουν ότι γίνεται κατασκοπεία απ’ όλους και όχι μόνο από τη Ρωσία. Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε να επενδύσει πολιτικά σε αυτό το θέμα παραβλέποντας τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει.

Τέτοιου είδους κινήσεις συνηθίζεται να τις κάνουν οι ισχυρότερες χώρες απέναντι σε πιο αδύναμες, ή τουλάχιστον χώρες ίσης ισχύος, ώστε και πολιτική αποφασιστικότητα να δείξουν, και την ισχύ τους να προβάλουν, αλλά και τις όποιες συνέπειες να αντέξουν. Από τη μια είναι κότες απέναντι σε Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια και λοιπούς που διεκδικούν τα πάντα, και από την άλλη πουλάνε μαγκιά στη Ρωσία. Δεν είμαι απόλυτα βέβαιος ότι στις σχέσεις μας με τη Ρωσία είμαστε είτε σε θέση ισχύος είτε στο ίδιο επίπεδο και το λέω και γράφω με κάθε ειλικρίνεια, την στιγμή που είναι γνωστές οι αντι-Ρωσικές θέσεις μου σε πάρα πολλά ζητήματα διαχρονικά και με στοιχεία από αρκετά χρόνια.(έχω μάθει να μην κρύβομαι). Προφανώς λοιπόν παίζουμε το παιχνίδι άλλων, κι αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι με τι αντάλλαγμα το κάνουμε αυτό. Πιθανότατα σε λάθος χώρα και σε λάθος άνθρωπο κάνουν Τσίπρας και Κοτζιάς τους μάγκες. Ελπίζω αυτή τη φορά να ξέρουν τι κάνουν, αν και κρίνοντας από τις προηγούμενες, πολύ αμφιβάλω.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη