24 Αυγ 2018

Η Μέρκελ συνεχίζει να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και στηρίζει τη συμφωνία!

Με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, επικοινώνησε τηλεφωνικά την Τετάρτη ο πρωθυπουργός των
Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα την σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της γείτονος, η καγκελάριος της Γερμανίαςεξέφρασε υποστήριξη στις προσπάθειες της κυβέρνησης των Σκοπίων για ενίσχυση της ευρωπαϊκής και ατλαντικής προοπτικής της χώρας.


"Η Καγκελάριος Μέρκελ επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Γερμανίας στην επιτευχθείσα συμφωνία ανάμεσα στην "Μακεδονία” και την Ελλάδα, η οποία επιλύει την πολυετή διαφορά που αποτελούσε το βασικό εμπόδιο για την ένταξη της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας” στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Σε αυτήν την κατεύθυνση, υπογραμμίστηκε από κοινού ότι το δημοψήφισμα αποτελεί κορυφαία δημοκρατική πράξη και αντανάκλαση της απόφασης των πολιτών για το μέλλον της χώρας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακόμα, σημειώνεται ότι ο Ζάεφ ενημέρωσε τη Μέρκελ σχετικά με την πορεία της προετοιμασίας του δημοψηφίσματος και τόνισε ότι η κυβέρνησή του "είναι έντονα προσηλωμένη στην διαμόρφωση δίκαιων, δημοκρατικών και διαφανών συνθηκών για την υλοποίηση της δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών".

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τόνισε ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει της μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για την υλοποίηση των προϋποθέσεων που έθεσε τον Ιούνιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ιδιαίτερα στους τομείς του κράτους δικαίου, της δημόσιας διοίκησης, των υπηρεσιών πληροφοριών και της αντιμετώπισης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συζητήθηκαν συγκεκριμένα βήματα για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας Σκοπίων-Γερμανίας, καθώς και άλλα διμερή και περιφερειακά θέματα.
Μέρκελ: Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, για τους επικεφαλής της ΕΚΤ και της Κομισιόν

Στο μεταξύ, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε από τη Γεωργία ότι δεν έχει λάβει καμία απόφαση για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δεν μπορεί να εκφράσει προς το παρόν καμία επιθυμία για το ποιον θα προτιμούσε για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι συζητήσεις για το δεύτερο θέμα μόλις τώρα ξεκινούν, πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

"Οι συζητήσεις σχετικά με τις προσωπικές αποφάσεις που θα ληφθούν σε σχέση με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόλις τώρα αρχίζουν σταδιακά", είπε η Γερμανίδα καγκελάριος που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τιφλίδα.

"Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει ληφθεί απολύτως καμία απόφαση και η θέση του διοικητή της ΕΚΤ πρόκειται να καλυφθεί πολύ αργότερα, για αυτό δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τυχόν επιθυμίες μου. Θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις και μετά να δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι γερμανικές θέσεις", πρόσθεσε η καγκελάριος της Γερμανίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη