21 Αυγ 2018

Με κομμένα τα φτερά ο Τσίπρας, στην Ιθάκη για το Διάγγελμα της νέας κυβερνητικής αυταπάτης

Από την Ιθάκη ετοιμάζεται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να ανακοινώσει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια,
με «κομμένα τα φτερά» από τα απανωτά «χαστούκια» που δέχεται η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες σε όλα τα μέτωπα.

Αν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεσμευτεί από το Καστελόριζο ότι θα επιστρέψει στο νησί για να ανακοινώσει την έξοδο από το πρόγραμμα, ωστόσο τελικά ούτε και αυτή την υπόσχεσή του κατάφερε να κρατήσει.


Μπορεί ο προγραμματισμός για φιέστες και πανηγυρισμούς να έμεινε στο συρτάρι του Μαξίμου λόγω της πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 96 νεκρούς και της κατακραυγής του κόσμου για τις ολιγωρίες και τα λάθη της κυβέρνησης ωστόσο ο πρωθυπουργός δεν θα άφηνε χαμένη την ευκαιρία να «διαφημίσει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης» που οδήγησαν στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Σε αυτά που δεν θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός, θα είναι για τη λιτότητα διαρκείας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα, στη φορολογία που παραμένει στα ύψη, στον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο θα καταργούσε προεκλογικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιτεθεί σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ήταν τα κόμματα που χρεοκόπησαν την Ελλάδα, θα επιχειρήσει να συνδέσει το τέλος των μνημονίων με το τέλος της λιτότητας και να προετοιμάσει τις παροχές που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ.

Ακόμη όμως και η επιλογή της Ιθάκης, προκάλεσε αντιδράσεις καθώς ο «ομηρικός συμβολισμός» από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οδήγησε σε πολιτική αντιπαράθεση, μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την Νέα Δημοκρατία να απαντά με ποίημα του Καβάφη.

Στις συσκέψεις της Ηρώδου Αττικού προκρίθηκε η πρόταση να μεταβεί ο Αλέξης Τσίπρας εκτός Μεγάρου Μαξίμου, για την ανακοίνωση του τέλους της οκταετούς μνημονιακής περιπέτειας, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για την Ιθάκη.

Πάντως, μέχρι, χθες, αργά το βράδυ, συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν επιβεβαίωναν τις πληροφορίες, ωστόσο σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι ενημερώθηκε και ο Δήμαρχος του νησιού, αλλά παράλληλα ξεκίνησαν και οι πρώτες μετακινήσεις προς το νησί, με την πληροφορία να διαρρέεται από το πρωί, ότι ο πρωθυπουργός θα φτάσει στην Ιθάκη με ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, από Τετάρτη μετράμε αντίστροφα για τις αλλαγές της σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου.

Στελέχη εκτιμούν ότι θα αφορούν τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μετά τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό αναμένεται να ακολουθήσει το πρώτο υπουργικό της σεζόν, στη συνέχεια η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και θα κλείσει ο κύκλος παρεμβάσεων με την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, έχοντας προηγουμένως αναθέσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα νέα χαρτοφυλάκια των υπουργών, με χρονικό ορίζοντα τον Απρίλιο του 2019, ωστε να υλοποιηθεί η προεκλογική παροχολογία και η προετοιμασία για τις κάλπες του 2019.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη