12 Αυγ 2018

Τρόμος για το πόρισμα των Εισαγγελέων: Στην «πυρά” υπουργοί για να σωθεί ο Τσίπρας

Έντρομο το Μαξίμου επιχειρεί εναγωνίως να δημιουργήσει ένα προστατευτικό κλοιό για
τον Αλέξη Τσίπρα εν όψει της δικαστικής διερεύνησης που θα αποδώσει ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει σημάνει συναγερμός από τα παράκεντρα εξουσίας, τα οποία επιχειρούν με κάθε τρόπο να βγάλουν τον Πρωθυπουργό από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών.

Στο Μαξίμου παρακολουθούν από κοντά την πορεία της δικαστικής έρευνας, το πρώτο μέρος της οποίας ολοκληρώνεται.


Μέχρι τώρα έχουν καταθέσει οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, της Τροχαίας, καθώς και οι παράγοντες από τους δήμους και τις περιφέρειες. Ακολουθεί το ουσιαστικό σκέλος της έρευνας, με τις καταθέσεις συγγενών των θυμάτων.

Παράλληλα οι εισαγγελείς θα έχουν σύντομα στα χέρια τους τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν ανάμεσα σε υπηρεσιακούς παράγοντες την προηγούμενη ημέρα της φωτιάς, καθώς και το διάστημα που καίγονταν στο Μάτι.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αναμένεται να φωτίσει άγνωστες πτυχές της τραγωδίας αλλά και τις ευθύνες των κυβερνητικών παραγόντων.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες θα δείξουν αν ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί γνωρίζουν γνώριζαν για τους νεκρούς στη διάρκεια του νυχτερινού επικοινωνιακού σόου.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες θα αποκαλύψουν επίσης τον χρόνο κατά τον οποίο έδρασαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι δήμαρχοι και η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου που εμφανίστηκε περιχαρής στην πρόσφατη σύσκεψη στο Λαύριο στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας έστησε ένα ακόμα κακόγουστο επικοινωνιακό παιχνίδι.

Η αγωνία του Μαξίμου για την δικαστική έρευνα αποκαλύπτεται και από την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή στον Άρειο Πάγο.

Η κυβέρνηση τρέμει στην κυριολεξία το ενδεχόμενο ενός πορίσματος φωτιάς που θα ανοίγει το δρόμο για την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο των αρμοδίων υπουργών αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Γι’ αυτό έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία του Αλέξη Τσίπρα, αδιαφορώντας αν θα παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη δεκάδες υπηρεσιακοί παράγοντες και αν το πόρισμα «κάψει” και δύο ή τρεις υπουργούς.
Ξέσπασε εμφύλιος

Στο Μαξίμου επιχειρούν να διαχειριστούν και την κρίση που ξέσπασε με τους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Η παραίτηση του Τόσκα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Πάνου Σκουρλέτη και του Χρ. Σπίρτζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαμηνύσει στον Πρωθυπουργό ότι αν τους αντικαταστήσει στον επικείμενο ανασχηματισμό είναι σαν να βγάζει πόρισμα ότι ευθύνονται για τη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Η κατάσταση περιπλέκεται επικίνδυνα με δεδομένο ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει σύντομα, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι ανταρσίες υπουργών που θεωρούν τον εαυτό τους αναντικατάστατο.





lykavitos.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη