12 Αυγ 2018

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Κλιμακώνουν επικίνδυνα οι Τούρκοι την γενικότερη κατάσταση στην Κύπρο αποστέλλοντας ενισχύσεις στην πλευρά των
κατεχομένων εδαφών ανήμερα της θλιβερής επετείου των δολοφονιών Ισαάκ και Σολωμού.

Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις ενισχύονται με συστήματα πυροβολικού στο Κιόνελι, στον Άγιο Βασίλειο, στην Κυθρέα και την Άσσια., ενώ όπως όλα δείχνουν στην περιοχή υλοποιείται σχέδιο αναβάθμισης της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας ενόψει πιθανών νέων προκλήσεων, αναφέρει ο κυπριακός τύπος.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι δυνάμεις των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων που σήμερα αριθμούν συνολικά 35.000 άνδρες. Υπηρετούν σε μονάδες του στρατού ξηράς, της αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού των κατεχομένων

Από αυτούς οι 17.000 στρατιώτες προέρχονται από την Τουρκία.

Στην Αμμόχωστο δημιουργούνται ήδη μόνιμες εγκαταστάσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού για την υλοποίηση των στρατηγικών επιδιώξεών της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ολόκληρη η κατεχόμενη Κύπρος μετατρέπεται σε μια τεράστια στρατιωτική βάση…για τον έλεγχο της περιοχής.

Σύμφωνα με αποκλειστικά ντοκουμέντα που δημοσίευσε σήμερα η κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή», η Άγκυρα μετατρέπει την Αμμόχωστο, και συγκεκριμένα το λιμάνι της, σε ναυτικό ορμητήριο.

Οι εγκαταστάσεις της ναυτικής βάσης θα φιλοξενούν φρεγάτες, τορπιλακάτους, κορβέτες και υποβρύχια, τα οποία «σουλατσάρουν» συνεχώς όπως όταν ένα τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε πρόσφατα να μετακινείται από την Αμμόχωστο προς την Κερύνεια.

Η Τουρκία δεν θέλει μόνο κυριαρχία στον βορρά, αυτήν δυστυχώς την έχει, αλλά θέλει στρατιωτική κυριαρχία και στον νότο και ειδικά στην κυπριακή ΑΟΖ λόγω των κοιτασμάτων. Αυτό όμως είναι το «σκαλοπάτι» διότι απώτερο σχέδιο είναι η ολική υφαρπαγή της Κύπρου στην τουρκική επικράτεια με «όπλο» τον τουρκικό πληθυσμό που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Η ουσία είναι σύμφωνα με όλα αυτά δεδομένα ότι η Τουρκία προχωρά ακάθεκτη στα σχέδια της για την υλοποίηση των επιδιώξεων της χρησιμοποιώντας ως μανδύα τα καραγκιοζιλίκια του Σουλτάνου με τον Τραμπ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη